[rstr_selector]

Oprezno za volanom zbog poledice

Slab sneg povremeno provejava na području južne i jugoistočne Srbije, dok su u ostalim predelima snežne padavine uglavnom prestale.

Veliku opasnost u vožnji stvaraju veoma niske temperature i jak mraz.

 

Na delu auto puta Niš – Pirot od Niša do Dimitrovgrada ima snega na kolovozu do 5 cm, dok na putevima prvog prioriteta vozače očekuju mokri kolovozi, na pojedinim deonicama sa ledenom pokoricom.

 

Na putevima drugog prioriteta, preko planinskih prevoja i u višim predelima treba računati sa raskvašenim ili ugaženim snegom na kolovozu.

 

Niske temperature koje se kreću od – 6 do -12 stepeni, dodatno otežavaju čišćenje puteva, jer i bačena so pri ovako niskim temperaturama nema puni ekfekat delovanja, pa na pojedinim deonicama ima leda na putu, naročito preko prevoja, mostova, nadvožanjaka i na prilazima tunelima. Vozačima se zato savetuje da bez adekvatne zimske opreme ne kreću na put, da voze krajnje oprezno i sporije bez naglih promena pravaca i naglih zaustavljanja.

 

Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjen je saobraćaj na prilazima Tari, Kopaoniku, Goču, preko Debelog Brda, na putu Mionica – Divčibare, Mali Zvornik – Loznica – Valjeveo, Valjevo – Podbukovi i u višim predelima Ivanjice. Učestali su odroni kroz stenske useke i klisure, posebna pažnja neophodna je kroz Ovčarsko-kablarsku, Sićevačku i Grdeličku klisuru, kao i na putevima Ivanjice i Novog Pazara. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 

Поделите вести