Претрага
[rstr_selector]

Opština Čajetina: Odluka o izboru direktora JKP „Duboko“ nezakonita

Opština Čajetina neće potpisati saglasnost za imenovanje Momira Milovanovića na mesto direktora JKP „Duboko“ iz Užica jer odluku o njegovom izboru rukovodstvo opštine smatra nezakonitom, kaže Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina. On tvrdi da je za Milovanovića glasalo samo 43,7 odsto predstavnika lokalnih samouprava osnivača, a da je u zapisniku sa sednice Upravnog odbora konstatovano da je glasalo 67,6 odsto.

Čajetina traži da se ukine odluka Upravnog odbora

Rukovodstvo opštine Čajetina tvrdi da je to nemoguće jer predstavnik Užica nije ni prisustvovao sednici i apeluje da odluka Upravnog odbora bude poništena s obzirom na to da nije sprovedena ispravna konkursna procedura.

– Oni ako imaju većinu mogu da rade šta hoće, da postavljaju i da smenjuju, to im ne osporavamo. Međutim, moraju i da predlažu ljude koji ispunjavaju uslove i da poštuju zakonsku proceduru. Mi smo samo na to prigovorili, a sada je na rukovodstvu grada Užice i deponije „Duboko” da sve to stave u zakonske okvire, kaže Stamatović i dodaje da mu nije jasno zbog čega po ko zna koji put krše zakon.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *