Претрага
[rstr_selector]

Opština Ivanjica traži pomoć države za saniranje štete prouzrokovane obilnim padavinama

Na području Ivanjice je u toku prethodnih sedam dana najviše kiše palo na Goliji gde su, prema rečima Momčila Mitrovića, zamenika predsednika ove opštine, bujične vode oštetile više stotina kilometara seoskih i atarskih puteva u pet mesnih zajednica.

– Poslali smo zahtev za pomoć Vladi Republike Srbije, a za sada imamo samo odgovor od Ministarstva odbrane, odnosno vojske, čiji je dolazak izvestan. Očekujemo da dođu sa mašinama i da već sutra počnemo sa radom na sanaciji putnih pravaca na teritoriji Golije. Takođe smo imali ogromne bujične poplave zbog potoka koji su se izlili, kao i pokretanje klizišta, kaže Mitrović.

Ivanjica bila bez vode skoro tri dana

Prema njegovim rečima, proteklog vikenda je vodovod u Ivanjici u potpunosti stao sa radom, pa Ivanjičani skoro tri dana nisu imali vodosnabdevanje, što se nije desilo prethodnih 30 godina.

– Zatvorili smo dolazne ventile za preradu vode jer se u kanalima nalazi čisto blato, a ne mutna voda koju smo mogli da preradimo. Rezervoari su se ispraznili, padavina nije bilo, pa smo u roku od tri dana sanirali vodosnabdevanje. Poslali smo cisterne u Dom zdravlja, Zavod za rehabilitaciju i vrtiće, tako da smo tu situaciju prevazišli. Moramo uraditi predtretman za preradu vode kako bismo obezbedili normalno vodosnabdevanje gradskog i prigradskog područja, kaže naš sagovornik.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *