Претрага
[rstr_selector]
Image by Paul Brennan from Pixabay

Opštine Sjenica i Tutin obnavljaju pešterski vodovod

Opštine Sjenica i Tutin su u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede u septembru prošle godine započele su rekonstrukciju pešterskog vodovoda, a prema rečima Hazba Mujovića, predsednika opštine Sjenica, očekuje se da će ona biti završena u naredne tri godine.

Mujović kaže da je rekonstrukcija vodovoda bila neophodna zbog dotrajalosti cementno-azbestne mreže zbog koje su često imali ogromne gubitke, a građani su se godinama unazad suočavali sa ozbiljnim problemima u vodosnabdevanju.

– Opština je bila prinuđena da uvodi vanredne situacije u letnjem i zimskom periodu koji su bili najkritičniji, kako bi imali mogućnost da ugroženim područjima obezbedimo vodu  alternativnim sredstvima. Krajem avgusta smo krenuli, zajedno sa opštinom Tutin i Ministarstvom poljoprivrede, sa rekonstrukcijom ovog vodovoda i do sada je odrađena solidna dužina vodovodne mreže. Planiramo da nastavimo radove na proleće, kaže Mujović i dodaje da je u ovaj projekat uloženo blizu 40 miliona dinara.

  Planirani radovi na unapređenju Sjenice

– Tokom ove godine planiramo izgradnju Zelene pijace gde ćemo u kvalitetnijim uslovima prodavati naše meso, mleko i ostale mlečne proizvode, tako da će svako ko dođe u Sjenicu moći da kupi naš čuveni sir. Pored toga, očekuje nas i asfaltiranje ulica, kao i izgradnja Studentskog doma koji će imati oko 7.500 kvadrata, kaže naš sagovornik.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *