Претрага
[rstr_selector]
OŠ "Dr Dragiša Mišović"

OŠ „Dr Dragiša Mišović“ od naredne godine u novom ruhu

Sanacija OŠ „Ratko Mitrović“ nije jedini projekat u Čačku za koji je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima izdvojila sredstva, pa će tako naredne godine biti rekonstruisana i OŠ „Dr Dragiša Mišović“. Stana Šipetić, direktorka škole, kaže da je u toku izrada projektne dokumentacije i da će se tek nakon toga znati iznos sredstava koja će Grad dobiti za finansiranje ovih radova.

– Planirana je rekonstrukcija krovne konstrukcije, zamena stolarije na novom bloku škole, fasade sa termoizolacionim blokom, kompletno parterno uređenje. Pored toga, radiće se hidrantska mreža i ostale prateće strukture u objektu elektroinstalacija, kao i vodovodna i kanalizaciona instalacija. Ono što inače Kancelarija za javna ulaganja radi jeste da se kompletna rekonstrukcija uradi tako da narednih 20 godina nije potrebno ulagati i raditi neke veće investicije. Što se tiče grejanja, neće biti radova jer smo mi inače priključeni na gradsku toplanu tako da će taj deo biti isključen iz rekonstrukcije, ali je zato sve ostalo potrebno uraditi i videćemo da li će još nekih ulaganja biti. Biće uređeno i školsko igralište i dvorište, izvršiće se dodatno ozelenjavanje površina gde to bude potrebno.

Nakon izrade projekta znaće se iznos investicije

– Tek nakon završene projektne dokumentacije mi ćemo biti sigurni koliko novca će biti izdvojena za radove. Za sada još uvek ne znamo koliko će sredstava biti neophodno, ali kada lokalna samouprava završi projektnu dokumentaciju, onda ćemo biti u mogućnosti da pričamo i o finansijski sredstvima koja će biti uložena u rekonstrukciju ove škole. Očekujemo da do kraja godine bude završen projekat i nakon toga Grad ulazi u javnu nabavku i pripremanje svih ostalih parametara neophodnih za rekonstrukciju, rekla je Stana Šipetić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *