Претрага
[rstr_selector]

Osam beba rođeno u čačanskom porodilištu

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je osam beba, pet dečaka i tri devojčice, a u Gornjem Milanovcu je rođena jedna devojčica.

Vodosnabdevanje

Zbog rekonstrukcije ulice Gvozdena Paunovića u toku dana je moguće kratkotrajno zatvaranje vode u pomenutoj ulici i u delu Bulevara Tanaska Rajića od kružnog toka u Ljubiću. U ostalim delovima čačanskog vodosistema snabdevanje vodom je redovno.
U Gornjem Milanovcu je zbog kvarova na vodovodnoj mreži došlo do prekida u snabdevanju vodom u Ulici Cara Dušana i delu Takova u naselju Ljevaja. Radovi će biti završeni do 12.00 sati.

Hitna pomoć

Lekari u čačanskoj Hitnoj pomoći pregledali su u toku prethodna 24 sata 22 pacijenta u ordinaciji, a na terenu su intervenisali 34 puta, dok je u Gornjem Milanovcu evidentirano 25 ambulantnih pregleda i sedam kućnih poseta.

Bioprognoza

Pobolјšanje biometeorološke situacije doprineće smanjenju tegoba kog hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.

Policijska uprava

Prema podacima Policijske uprave u Čačku, tokom jučerašnjeg dana na putevima Moravičkog okruga nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole će danas biti na teriotoriji grada do 22.00 časa.

Stanje na putevima

Prvi dani proleća donose suve kolovoze i temperature koje će se kretati oko petnaestog podeljka. Posle prohladnog, a po kotlinama i maglovitog jutra, vozače očekuje lepo vreme i povoljne vremenske prilike, što će doprineti o dobroj prohodnosti puteva. Skrećemo pažnju na iznenadne odrone usled čestih temperaturnih promena, koji u velikoj meri mogu da ugroze bezbednu vožnju, posebno ako brzina nije smanjena.
Saobraćaj se ovog jutra odvija umerenim intezitetom, vanrednih zastoja i prekida nema, dok je više opreznosti potrebno na brojnim deonicama puteva na kojima je zbog započetih radova izmenjen režim saobraćaja.
Prema informacijama Javnog preduzeća „Putevi Srbije”, zbog radova na zameni zaštitne ograde u mestu Dići na auto-putu Ljig – Preljina saobraćaj će se odvijati pod posebnim režimom, prema uputstvima privremene signalizacije. Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza, nema dužih čekanja.

 

Поделите вести