[rstr_selector]

Osam beba rođeno u Čačku i Gornjem Milanovcu

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je šest beba, četiri dečaka i dve devojčice, a u isto vreme u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu rođene su dve bebe, dečak i devojčica.

Vodosnabdevanje

Ovoga jutra na vodovodnim mrežama u Čačku i Gornjem Milanovcu ima više kvarova, pa je tako u delu Ulice Ilije Garašanina u Košutnjaku i Bulevaru Tanaska Rajića kod firme ‚‚Selekt“ trenutno zatvorena voda. Pored toga, u Konjevićima, kod ‚‚Autoprevoza“ je došlo do pucanja vodovodne cevi i moguće je da će za vreme radova na popravci kvara doći do zatvaranja vode. U čačanskom Vodovodu kažu da će kvarovi biti sanirani u toku dana, a učesnicima u saobraćaju savetuju da ispoštuju postavljenu signalizaciju dok traju radovi.
Na području Gornjeg Milanovca od juče popodne jedan deo naselja Brezna nema vodu, a taj kvar će biti saniran danas do 14.00 časova. Od 8.00 do 12.00 sti bez vode će biti deo Vrnčana i Kalimanića – naselje oko Lokve, od 9.00 do 13.00 ulice Korčaginova, početak Rajka Milovanovića i deo Milosava Milosavljevića, od 9.00 do 14.00 deo Takovske od početka ulice do Drinčićeve, a od 10.00 do 15.00 časova naselje između rezervoara “Ponjavići“ i Klatičeva.

Hitna pomoć

Prema podacima iz Hitne pomići u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata imali povećan obim posla na terenu s obzirom na to da je evidentirano 59 kućnih poseta i 25 ambulantnih pregleda. Posla je bilo i za ivanjičke lekare koji su u ordinaciji pregledali 54 pacijenta, obavili su i dva izlaska na teren, a dva pacijenta su transportovana na dalje lečenje u čačansku bolnicu.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija će imati povolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i nervno labilnim osobama, kao i astmatičarima. Kod meteoropata su mogući reumatski bolovi i poremećaji sna.

Policijska uprava

U Čačku su se juče dogodile četiri saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe lakše povređene, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na području Ivanjice jedna osoba je lakše povređena. Kontrola brzine kretanja vozila danas je planirana na gradskom području Čačka gde će biti do 22.00 časa, a do 13 časova biće na području Ivanjice.

Stanje na putevima

Sredina radne nedelje donosi umeren inenzitet saobraćaja, a lepo vreme i povoljne uslove za vožnju. Ipak, oprez je potreban zbog jutarnje i večernje magle koja znatno smanjuje vidljivost, a samim tim otežava vožnju. Putari koriste vremenske prilike za pirpemu puteva za zimsko održavanje a i dalje se na velikom broju deonica izvode radovi.
Na deonici Dići – Preljina, do 19. novembra izvode se radovi na izgradnji temelja portalnog nosača i temelja promenljivih znakova uz suženje po jedne saobraćajne trake, a do 1. decembra radiće se radovi na mostu preko potoka Suva jaruga na deonici Zagrađe – Gornji Milanovac, u prvoj fazi radova za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna traka, dok se saobraćaj naizmenično odvija levom kolovoznom trakom u smeru ka Gornjem Milanovcu. Nakon završetka radova na desnoj strani mosta, za saobraćaj se zatvara leva kolovozna traka, a celokupan saobraćaj će se odvijati desnom kolovoznom trakom. Produženi su radovi do 16. novembra na deonici Ljetine – Arilje – Visoka, a radova ima i na više deonica od Čačka ka Užicu, zatim na deonici Cerovac – Kragujevac i Aranđelovac – Gornja Trešnjevica.

 

 

Поделите вести