Претрага
[rstr_selector]

Osam beba u Moravičkom okrugu

Porodilište

Ove subote nam stiže osam lepih vesti iz porodilišta. U porodilištu čačanske Bolnice u prethodna 24 sata rođeno je pet beba, tri dečaka i dve devojčice, dok su u Gornjem Milanovcu u istom vremenskom periodu rođena dva dečaka i jedna devojčica.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku je u prethodna 24 sata intervenisala 77 puta, od tog broja je 25 pregleda obavila u ordinaciji, a 52 na terenu. Lekari gornjomilanovačke Hitne pomoći su imali 20 ambulantnih pregleda i osam kućnih poseta.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija može imati relativno nepovolјan uticaj na hronično obolele. Osobama sa srčanim tegobama i bronhijalnom astmom, kao i nervno labilnim osobama se savetuje izvesna opreznost. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu pospanosti, neraspoloženja i glavobolјe. Savetuje se slojevito odevanje, kao i izbegavanje većih fizičkih napora. Svim učesnicima u saobraćaju se savetuje izuzetna opreznost.

Vodovod

U Čačku su jutros registrovana tri kvara na vodovodnoj mreži zbog čega su bez vode stanari u Lučnoj zgradi, deo kod kružnog toka kod kafane „Car Lazar” i Ulica Miroljuba Matijevića u Aveniji lipa. U čačanskom „Vodovodu” kažu da će kvarovi biti sanirani u toku dana. Na području Gornjeg Milanovca došlo je do kvara u selu Takovo, ekipe su na terenu i rade na zameni cevi.

Policijska uprava

Prema podacima Policijske uprave, na putevima Moravičkog okruga se u prethodna 24 sata nije dogodila nijedna saobraćajna nezgoda. Radarskih kontrola danas neće biti na putevima.

Stanje na putevima

Prestanak padavina, porast dnevnih temperatura, ali i neprestano čišćenje puteva doprineli su boljoj prohodnosti puteva u odnosu na prethodne dane. Padavine prestaju, međutim, dosta je hladno u jutarnjim satima, zato postoji opasnost od leda i poledice na putu. Vrlo je važno da u svakom trenutku kontrolišemo brzinu i u vožnji uvažavamo sva ograničenja predviđena u zimskim uslovima vožnje.

Prema informaciji Zimske službe JP „Putevi Srbije” na gotovo celoj putnoj mreži u Srbiji u nižim predelima na putevima koji pripadaju prvom prioritetu čišćenja, kolovozi su mokri, ali postoje deonice na kojima ima rastresitog ili ugaženog snega do 5 centimetara. Prohodnost puteva je bolja i u područjima zapadne, jugozapadne, centralne i jugoistočne Srbije gde je bilo najviše padavina snega, ali su na ovim putevima uslovi za odvijanje saobraćaja i dalje pravi zimski. Intezivno čišćenje puteva uslovilo je bolju prohodnost i za kategoriju teških teretnih vozila kojima je od juče dozvoljen saobraćaj na Đerdapskoj magistrali, ali je i dalje zabrana u planinskim predelima Valjeva, od Valjeva ka Šapcu, Loznici i Požegi, od Sjenice ka Ivanjici, kao i na putu koji vodi od Sjenice ka Novom Pazaru.

Prema informaciji Uprave granične policije, nema dužih zadržavanja na našim graničnim prelazima.

Поделите вести