[rstr_selector]

Osnivač nemačkog „Vorverka” uz plac dobija i ulicu u Preljini!?

Na poslednjem zasedanju Komisije za davanje naziva ulicama u Čačku, koje je održano u ponedeljak, pred članovima Komisije se našao predlog da ulica u budućoj industrijskoj zoni u Preljini ponese ime osnivača nemačke fabrike „Vorverk koja će tamo imati svoje pogone. Aco Đenadić, jedan od članova Komisije, kaže da je ovaj predlog stigao iz Gradske uprave za lokalni ekonomski razvoj.

– Na prethodnom zasedanju Komisije utvrđeni su kriterijumi prema kojima će se dodeljivati imena ulicama, ali ova odluka nije u skladu sa tim kriterijumima. Ulica će nositi ime po gospodinu iz Nemačke koji nema zasluge za našu državu, grad i narod. Pretpostavlja se da će imati neke zasluge i unapred mu se odaje to priznanje, kaže Đenadić.

Kome je u interesu da ulica nosi ime osnivača fabrike „Vorverk?

Prema njegovim rečima, na sednici su se, povodom ovog predloga, čula različita mišljenja.

– Bilo je različitih mišljenja o tome. Predstavnici vlasti su rekli da kada su mu već dali 10 miliona subvencija, plac, najjeftiniju radnu snagu, zašto ne bi i ulicu nazvali po njemu. Postavlja se pitanje u čijem interesu je sve to. Naravno da je u interesu vlasnika te firme, ali je sigurno u još nečijem. To je projekat iz Beograda, tako da neko iz glavnog grada ima interes za to, kaže naš sagovornik.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *