[rstr_selector]

Otežan saobraćaj zbog poledice i magle

Magla smanjuje vidljivost u Požeškoj kotlini, Zaječaru, dolinom Drine i u Vranju, dok sumaglice ima u Loznici, Kragujevcu, Beogradu, Valjevu, Somboru, Smederevskoj Palanci i u Velikom Gradištu.

Zbog nižih jutarnjih i večernjih temperatura izražena je opasnost od poledice posebno na kritičnim mestima poput mostova, nadvožnjaka, podvožnjaka i u tunelima, na putevima kroz klisure i useke i pored kamenih kosina, pa se vozačima savetuje da voze sporije i opreznije i da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu.

Na putnim pravcima prvog prioriteta u nižim predelima kolovozi su uglavnom suvi do mestimično vlažni, dok na putevima drugog i trećeg prioriteta u planinskim predelima ima mestimično zaostalog snega. Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno je kretanje na putnim pravcima Požega – Valjevo preko Debelog Brda, Kremna – Bajina Bašta preko Tare, na prilazima Kopaoniku, Goču, Goliji i na putevima Novog Pazara, Sjenice i u višim predelima Ivanjice.

Na magistralnom putu Podgorica – Kolašin zbog rekonstrukcije dva tunela saobraćaj se obustavlja u terminima od 9h do 11h, od 14h do 16h kao i noću od 23h do 3 sata ujutru.

Поделите вести