Претрага
[rstr_selector]

Otežan saobraćaj zbog snega na kolovozu

Stanje na putevima

Period sa zimskim uslovima vožnje se nastavlja sem na krajnjem severu Vojvodine gde poslednjih dana nije bilo obilnijih padavina i gde je prohodnost puteva dobra jer su kolovozi uglavnom mokri ili vlažni. U svim ostalim krajevima Srbije nove snežne padavine dodatno su otežale već postojeće zimske uslove vožnje. Prema informaciji Zimske službe JP „Putevi Srbije”, na gotovo celoj putnoj mreži u nižim predelima na putevima koji spadaju u prvi prioritet čišćenja kolovoza ima snega u rastresitom ili ugaženom stanju do 5 centimetara. Najviše snega palo je u regionima Nove Varoši, Prijepolja, Novog Pazara, Sjenice, Tutina i Ivanjice zbog čega je na ovim putevima odvijanje saobraćaja najteže. U ovim krajevima, na putevima u višim planinskim predelima ima mestimično i leda, a vožnju dodatno otežavaju vejavica i niska oblačnost. Zbog snežnih nanosa neprohodno je samo par državnih puteva trećeg prioriteta koji vode u planinske predele Ivanjice, Sjenice i Tutina, a svi ostali državni putevi su očišćeni u punoj širini kolovoza, ali na njima ima snega zbog čega je na pojedinim pravcima obavezna upotreba lanaca. Na velikom broju puteva uvedena je i zabrana saobraćaja kamionima sa prikolicom i šleperima, među kojima su Valjevo – Požega preko Kosjerića, Debelog brda, Kadinjače i Tare. Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na putničkim intervalima nema dužih zadržavanja.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku je juče u toku popodneva bilo dosta kvarova. Vremenski uslovi otežavaju radove na njihovom saniranju, pa će kvarovi na uglu ulica Dr Dragiše Mišovića i Sime Sarage i u Ulici Gavrila Principa biti sanirani u toku dana.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku u toku jučerašnjeg dana je obavila 64 pregleda, od tog broja 31 je u ordinaciji, a 33 na terenu. Lekari gornjomilanovačke Hitne pomoći obavili su 21 ambulantni pregled i pet kućnih poseta, dok su njihove kolege u Ivanjici pregledali 60 pacijenata u ordinaciji i obavili pet kućnih poseta.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija može imati relativno nepovolјan uticaj na hronično obolele. Osobama sa srčanim tegobama i bronhijalnom astmom, kao i nervno labilnim osobama se savetuje izvesna opreznost. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu pospanosti, neraspoloženja i glavobolјe. Savetuje se slojevito odevanje, kao i izbegavanje većih fizičkih napora. Svim učesnicima u saobraćaju se savetuje izuzetna opreznost.

Policijska uprava

Prema informaciji iz Policijske uprave, u Čačku i Lučanima se u prethodna 24 sata dogodila po jedna saobraćajna nezgoda u kojima su dve osobe lakše povređene.

Porodilište

U prethodna 24 sata u čačanskom porodilištu rođene su tri bebe, jedan dečak i dve devojčice.

Поделите вести