Претрага
[rstr_selector]

Otežano odvoženje smeća u Čačku

Čačanski „Komunalac“ u ovom trenutku radi sa smanjenim brojem ljudi zaduženih za odvoženje otpada zbog sezone godišnjih odmora i velikog broja bolovanja. Prema rečima Miodraga Lukovića, tehničkog direktora preduzeća, i kvar na čak četiri vozila je jedan od uzroka zbog kojih u poslednjih 15 dana kontejneri nisu odvoženi prema redovnom rasporedu.

– Trenutno imamo osam odsutnih radnika. Dešava se da kasnimo u odnosu na raspored, ali ipak uspevamo da izvršavamo planom predviđene radne zadatke. Uspeli smo da popravimo dva vozila, ali su dva još na popravci. Takođe, Javnom komunalnom preduzeću „Moravac“ iz Mrčajevaca pozajmljujemo vozila jer je i njihov kamion za odvoženje smeća pokvaren. Zbog svega toga u proteklom periodu smo uveli i treću smenu, a sada i radne subote, pa se nadam da ćemo do kraja ove sedmice uspeti da ažuriramo zaostale poslove, kaže Luković.

Na ulicama Čačka svakog dana 17 kamiona „smećara“

Prema rečima tehničkog direktora Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“ u prepodnevnim satima svakog dana na ulice Čačka izlazi 12, a u poslepodnevnim četiri vozila za odvoženje smeća.

– Uključili smo i dodatno peto vozilo poslepodne za saniranje svega onoga što, zbog velikih vrućina, ne može da se odradi pre podne, kaže Luković.

 

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *