Ovogodišnja Disova nagrada otišla u ruke pesnika Đorđa Sladoja

Ovogodišnja Disova nagrada otišla u ruke pesnika Đorđa Sladoja

U pitanju je novosadski pesnik, jedno od značajnih imena srpskog pesništva koji je dobitnik mnogobrojnih nagrada koje se za poetsko stvaralaštvo dodeljuju u našoj zemlji

0

Ovogodišnji dobitnik Disove nagrade je pesnik Đorđo Sladoje iz Novog Sada, saopšteno je danas na konferenciji koja je održana tim povodom. Bogdan Trifunović, direktor čačanske biblioteke „Vladislav Petković Dis“ kaže da je žiri odluku doneo jednoglasno, i dodaje da je nagrada otišla u ruke pisca koji je do sada dobio veliki broj priznanja za poetsko stvaralaštvo.

– Predsednik žirija bio je Jovan Delić, a članovi su bili Đorđe Nešić i Nedeljka Bjelanović. Biblioteka u Čačku, kao organizator manifestacije, i Odbor Disovog proleća su zaista zadovoljni ovom odlukom, jer je u pitanju značajno ime srpskog pesništva, odnosno pesništva na srpskom jeziku. Đorđe Sladoje je izuzetno plodan pisac koji je do sada objavio 14 zbirki poezije, jednu knjigu pesama za decu, kao i osam knjiga poezije izbora iz svog dosadašnjeg stvaralaštva. Dobitnik je i skoro svih velikih nagrada koje se za pesništvo dodeljejuju u našoj zemlji: Zmajeva nagrada, Dučićeva nagrada, Nagrada Laza Kostić i mnoge druge, a ove godine se tim nagradama pridružuje i Disova, rekao je Bogdan Trifunović.

POSTAVI ODGOVOR