Претрага
[rstr_selector]

Pano tamo gde mu mesto nije

Na Gradskom trgu u Čačku nedavno je postavljen pokretni oglasni pano sačinjen od specijalnog plastificiranog platna pričvršćenog na metalnu konstrukciju.

Prostor za oglašavanje je površine oko tri kvadrata, pa sada umesto na bandere, zidove i ograde, Čačani plakate i razna druga obaveštenja već su počeli da lepe na ovom mestu. Pano se nalazi preko puta gradske fontane i sa jedne strane naslonjen je na stub ulične rasvete, a sa druge strane oslonac mu je kanta za otpatke.

U pokušaju da saznamo ko je na trgu postavio ovaj pano pozvali smo Miloša Milosavljevića, načelnika Uprave za urbanizam, koji nam je rekao da je i sam primetio ovaj privremeni objekat u centru grada, ali da njegovoj službi niko nije dostavio zahtev za njegovo postavljanje.

– Taj pano je neko postavio bez našeg znanja, znači mi nikakvo rešenje nismo doneli. Prvo se donosi ono o zauzecu javnih površina i ugovor se sklapa sa Gradcom, a onda mi donosimo rešenje. To je neko postavio samovoljno. Mi smo planirali postavljanje određenih obavestajnih panoa, ali za njih tek treba da odredimo lokacije i mesta gde će oni biti okačeni. Između ostalog biće i na autobuskim stajalištima kada budu postavljene nadstrešnice. A ovo je i meni bilo čudno, otkud taj pano onde na sred trga, tako da što se ove uprave tiče, mi ne stojimo iza toga niti bi ga onako predložili – izjavio je Miloš Milosavljević.

U Komunalnoj policiji danas su nam rekli da su JP „Gradac“ dostavili dopis u kome zahtevaju da se izjasne o tome da li je pano postavljen po njihovom nalogu jer ovaj privremeni objekat nema nikakv prateći dokumenat.

Iz Komunalne policije nam je javljeno da su inspektori na višem nivou doneli rešenje o uklanjanju panoa do dobijanja saglasnosti za njegovo postavljanje. Ukoliko ga oni koji su ga postavili ne uklone svojevoljno, biće sklonjen prinudno i vraćen nakon dobijanja pomenute saglasnosti.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *