Претрага
[rstr_selector]

Parking servis podizvođač na obeležavanju horizontalne putne signalizacije

Čačanski Parking servis je nabavio mašinu za obeležavanje horizontalne saobraćajne signalizacije i ovih dana njegovi radnici na ulicama Čačka su počeli da rade na tim poslovima. Iz ovog preduzeća je ranije najavljeno da će višak zaposlenih rasporediti upravo na ovaj način.

Zoran Blagojević, direktor Parking servisa, kaže da su na ovom poslu angažovani kao podizvođači, jer bi učešće na tendru iziskivalo dodatne troškove.
– Kupili smo jednu manju mašinu koja zadovoljava potrebe obeležavanja za našu firmu i, po tom osnovu angažovali smo dva
radnika koji rade na privremenim i povremenim poslovima preko odmadinskih zadruga. Oni su prošle godine prošli obuku zajedno sa ekipom iz firme „Model 5“, koja to već radi profesionalno, a koja je posao obeležavanja čačanskih saobraćajnica dobila na tenderu „JP Gradac“. Oni su nam rado izašli u susret i omogućili našim radnicima da uđu u taj deo posla zajedno sa njima, iz razloga što oni imaju dosta angažmana u većim gradovima u Srbiji, a u Čačku je za postavljanje horizontalne signalizacije
dovoljna mala mašina koju smo mi sada kupili, pa ćemo moći sami da ofarbamo parkirališta u našem gradu. Mi nemamo isključivo pravo da kao, recimo, neka preduzeća, učestvujemo na tenderima za velike poslove, mada je to deo komunalne delatnosti koju bi parking servis mogao da obavlja. Učešće na tenderu bi nas obavezalo na dodatne troškove, morali bi da imamo zaposlenog licenciranog saobraćajnog inženjera i još niz drugih radnika, pa bi verovatno bili i na gubitku – rekao je Zoran Blagojević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *