[rstr_selector]

„Parking servis“ spreman za zimu

Direktor čačanskog „Parking servisa“, Zoran Blagojević tvrdi da je ovo preduzeće spremno za zimsku sezonu. On kaže da će parkinzi biti čišćeni u saradnji i uz pomoć „Gradca“, „Vodovoda“ i „Komunalca“.

Kao i svih prethodnih godina, tako smo se i ove godine dogovorili sa gradskim komunalnim preduzećima za pomoć u održavanju parkirališta i čišćenju od snega. Oni imaju neophodnu mehanizaciju, pre svega skip i bob-cat. Mi imamo mali traktor kojim, kada sneg prestane da pada, višak snega odvozimo i sklanjamo kako bismo oslobodili parking mesta. Ukupno imamo 800 parking mesta i svakako ćemo obezbediti da sva budu dostupna građanima. Bitno je da kada počnu padavine svi budemo na terenu, a sa Omladinskom zadrugom smo se dogovorili da nam pošalje dodatnu radnu snagu čim počne da pada sneg. Tako će se naše postojeće ljudstvo, uz to koje stigne iz Omladniske zadruge, baviti inicijalnim čišćenjem zatvorenih i otvorenih parkinga, kaže Blagojević.

Sezonci neophodni zbog nedovoljnog broja zaposlenih

Zoran Blagojević kaže da u „Parking servisu“ u Čačku rade 44 radnika, ali da je taj broj nedovoljan tokom zimske sezone.

– Mi uz čišćenje snega moramo obavljati i druge, svakodnevne poslove. Zbog toga i moramo da se obraćamo Omladinskoj zadruzi i da unajmljujemo sezonske radnike. Tražili smo već nekoliko puta od države da nam omogući da zaposlimo još radnika, ali nam to nije dozvoljeno. Zato moramo da se snalazimo kako možemo i moramo. Imamo redovno održavanje i poslovanje, a zimsko održavanje je nešto što je vanredno i sigurno je da zahteva veći broj ljudi. Dodatnu radnu snagu angažujemo samo u vreme intenzivnih snežnih padavina.Radi se o kratkim periodima zapošljavanja, ali neophodnim, zaključuje Blagojević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *