Parmenac od sinoć bez vode

Parmenac od sinoć bez vode

0
Ilustracija
Vodosnabdevanje

Zbog havarije na fekalnoj crpnoj stanici Parmenac, koju je prema saopštenju iz JKP „Vodovod“ Čačak, izazvalo neadekvatno korišćenje mreže fekalne kanalizacije, kao što je ubacivanje predmeta i sadržaja koji se nikako ne smeju odlagati u te cevovode, radnici Vodovoda su bili prinuđeni da sinoć u 23 časa obustave isporuku vode za sve stanovnike Parmenca. Vodosnabdevanje će biti normalizovano kada stručne ekipe „Vodovoda“ saniraju sve kvarove na pumpama i fekalnoj crpnoj stanici Parmenac, a očekuje se da će to biti danas posle 17 časova. Vodosnabdevanje u Parmencu je obezbeđeno pomoću mobilnih cisterni sa vodom za piće.
U Gornjem Milanovcu će zbog kvara na vodovodnoj mreži i radova na njegovom saniranju doći do prekida u snabdevanju vodom Trušove ulice, od 08 do 12 časova.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata lekari su pregledali 19 pacijenata, a na teren su izlazili 36 puta. U Gornjem Milanovcu Hitna pomoć je intervenisala osam puta na terenu, a 25 pacijenata je pregledano u ordinaciji.

Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike uticaće povoljno na većinu hroničnih bolesnika. Izvesne tegobe se mogu očekivati kod osoba sa povišenim krvnim pritiskom. Neraspoloženje i smanjenje radne sposobnosti se mogu javiti kao meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.

Porodilište

U čačanskom porodilištu 7. maja su rođene dve bebe, dečak i devojčica, a u porodilištu bolnice u Gornjem MIlanovcu u toku jučerašnjeg dana nije bilo porođaja.

Saobraćajna policija

Na području Čačka juče su se dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice izgubilo život, a dve osobe su lakše povređene. Na putevima u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Lučanima i Guči, u toku prethodna 24 sata nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarska kontrola planirana je tokom celog dana na frekventnijim saobraćajnicama u Čačku.

Stanje na putevima

Lepo i toplo vreme uticaće na to da u narednom periodu u saobraćaju bude više vozila, a u jutarnjim i popodnevnim satima kada je saobraćaj najintenzivniji treba očekivati usporeniju vožnju sa mogućim povremenim gužvama na prilazima, ali i ulicama unutar gradova. U jutarnjim satima je česta pojava magle i sumaglice pored reka, jezera i u kotlinama. Shodno većem broju vozila, ali i početku prvog vikenda kada se može putovati bez vremenskog ogrančenja, u popodnevnim satima se očekuje više vozila ka vikend naseljima i turističkim centrima, pa se vozačima savetuje opreznija vožnja, a posebno na deonicama na kojima je zbog radova izmenjen način redovnog odvijanja saobraćaja.
Na deonici Ljig-Takovo, radi se na košenju trave, a radovi se izvode u pokretu u razdelnom pojasu, pa se vozačima savetuje da obrate pažnju na postavljenu saobraćajnu opremu i signalizaciju.

Od subote, 9. maja do 17. maja na snazi će biti obustava saobraćaja zbog asfalterskih radova na pojačanom održavanju državnog puta na deonici Preko brdo – Odvraćenica, na Goliji. Saobraćaj će tih dana biti obustavljen od 7 do 17 časova, a alternativni putni pravci biće Ivanjica – Preko brdo – Duga Poljana – Novi Pazar ili Novi Pazar – Ušće – Ivanjica.
Radovi na deonici Aljinovići – Sjenica, koji su produženi do 15. maja, izvode se pod saobraćajem zbog čega je moguća usporena vožnja.
Prema podacima Uprave granične policije na teretnim terminalnima naših graničnih prelaza sa Hrvatskom, Mađarskom i Bosnom i Hercegovinom i danas povremeno treba očekivati duža zadržavanja na izlazu iz naše zemlje.

 

 

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR