[rstr_selector]

Parmenac: Sudar dva kombija, izgorelo taksi vozilo

Uprava saobraćajne policije

policijaU Parmencu, u neporsrednoj blizini restorana „Rujna zora“, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su se sudarili užičko i milanovačko kombi vozilo zbog čega se saobraćaj odvija usporeno. Takođe, rano jutros u Parmencu je došlo do požara u kome je izgorelo jedno taksi vozilo. Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Čačku u toku jučerašnjeg dana dogodile su se dve saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice poginulo, a tri osobe su povređene, od kojih je jedna zadobila teške telesne povrede. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda.

Stanje na putevima

put_80x80Promena vremena koju meteorolozi najavljuju sa povremenom kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom pored mokrih kolovoza doneće i usporenu vožnju koju treba prilagoditi uslovima na putu. Više tolerancije biće potrebno u popodnevnim časovima kada se zbog kraja radne nedelje očekuje pojačan saobraćaj. Dodatna opreznost potrebna je i na deonicama na kojima se izvode radovi.
Juče je počela rehabilitacija puta na deonici Požega-Arilje, na mostu preko Đetinje. Saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom uz naizmenično propuštanje vozila.
Do 20. juna izvode se radovi na pojačanom održavanju na deonici Pakovraće – Kratovska stena, gde se saobraćaj odvija  naizmeničnim propuštanjem vozila uz upotrebu semafora. Vozači mogu koristiti i alternativne putne pravce preko Markovice i  Guče. Zbog radova na izgradnji auto – puta  Beograd – Požega, na deonici Lajkovac – Ljig, postavljena je saobraćajna signalizacija i saobraćaj se odvija dvosmerno preko  petlje Ljig.

Hitna pomoć

hitna-pomoc
U Hitnoj pomoći u Čačku lekari su pregledali 36 pacijenata u toku prethodna 24 sata, a na teren su izlazili 41 put. U isto vreme Hitna pomoć u Gornjem Milanovcu je imala 33 intervencije od kojih 26 u ordinaciji, a sedam na terenu.

Bioprognoza

bioprognozaVećina hroničnih bolesnika može očekivati uobičajene tegobe. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima, kao i osobama sa respiratornim obolјenjima. Kao meteoropatske reakcije mogući su reumatski bolovi, glavobolјa i neraspoloženje. Savetuje se izbegavanje direktnog izlaganja suncu u najtoplijem delu dana. Povećana pažnja u saobraćaju je neophodna.

Porodilište

beba-novorodence-servis-obr-80x80-malaU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su četiri bebe, dva dečaka i dve devojčice, dok u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu u toku jučerašnjeg dana nije bilo porođaja.

Vodosnabdevanje

voda-80x80-servis-vodosnabdevanjeNa vodovodnoj mreži u Čačku ima manjih kvarova, ali radovi na njihovom saniranju neće usloviti zatvaranja vode, kažu u „Vodovodu“. U Guči i Lučanima takođe nema problema sa vodosnabdevanjem, a u Gornjem Milanovcu će od 8 do 12 sati bez vode biti Korčaginova ulica zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži.

Поделите вести