Претрага
[rstr_selector]

Peticija da se vrati saobraćaj u Mutapovu ulicu

Privrednici i stanari Mutapove ulice u Čačku od lokalne samouprave zahtevaju da se ova ulica otvori za saobraćaj. Prema rečima preduzetnika, promet u firmama koje se nalaze u ovoj ulici je znatno opao, jer se od novembra prošle godine u Mutapovu ulicu ne može ući automobilom ili dostavnim vozilom, što je i doprinelo da se njihovi klijenti „presele“ na pristupačnije adrese.

Privrednici i građani, njih oko 30, podneli su prošle nedelje peticiju gradonačelniku Vojislavu Iliću, koji je istovremeno i na čelu Gradskog saveta za saobraćaj, da se Mutapova ulica otvori za saobraćaj, ali do sada nisu dobili nikakav odgovor.

Potpisnici peticije ističu da je zatvaranje saobraćaja u ovoj ulici ugrozilo poslovanje tri fotokopir radnje čiji zaposleni papir za štampanje koji je težak i po više stotina kilograma, iz pravca Lomine ulice i iz pravca crkve, u svoje lokale unose po sistemu „kako se ko snađe“.

Ni pacijenti očne ordinacije, koja u Mutapovoj postoji godinama, ne mogu doći automobilom, što je za većinu starijih i slabovidih pacijenata nepremostiv problem, naročito nakon hirurških intervencija na oku.

U Mutapovoj ulici posluje i jedna od većih radnji za prodaju i servisiranje biro opreme, čiji zaposleni dele probleme svojih komšija i koji takođe beleže gubitke u poslovanju. Jedan od potpisnika peticije je i Dalibor Milutinović iz ove firme koji navodi probleme nastale zatvaranjem saobraćaja u Mutapovoj ulici:

{soundcloud}https://soundcloud.com/dzenarika/dalibor-milutinovi{/soundcloud}

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *