Претрага
[rstr_selector]

Plava hala u Atenici predviđena za prijem lakše obolelih od korona virusa

Tokom prethodnog dana u čačansku bolnicu su primljena tri nova pacijenta, a jedan je otpušten, pa je ukupan broj bolesnika koji se leči u ovoj zdravstvenoj ustanovi trenutno 22, saopšteno je na današnjem sastanku Radnog tima za praćenje širenja korona virusa na teritoriji Čačka.

Higijenska služba čačanskog Zavoda za javno zdravlje je analizirala stanje u Plavoj hali u Atenici i danas će dati predlog mera kako da se ona pripremi za prijem lakše obolelih.

– U toku su završne pripreme, nadam se da će do kraja nedelje i taj prostor biti uređen po svim standardima kao privremena bolnica“, rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Do kraja nedelje podela paketa socijalno najugroženijim građanima

On je dodao da su volonterski centri za pružanje pomoći građanima starijim od 65 godina imali oko 1.300 poziva, a da je izvršeno 425 dostava na kućne adrese.

– Do kraja nedelje nas očekuje podela paketa za oko 1.500 socijalno najugroženijih građana i to će preko Centra za socijalni rad distribuirati naši volonteri, rekao je Todorović.

Gradski štab civilne zaštitite je saopštio da je 78.000 litara dezinfekcionih sredstava podeljeno upravnicima zgrada i fizičkim licima. Sanitarna inspekcija je dala konačno mišljenje koje se odnosi na izolaciju. Sva lica koja su izolovana po njenom nalogu u izolaciji ostaju 14 dana, osim onih koja su na granici dobila rešenje za 28 dana.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *