Претрага
[rstr_selector]

Počela Nedelja životne sredine u Gornjem Milanovcu

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, koji se obeležava 5. juna, u Gornjem Milanovcu su danas pokrenute akcije i programi koji za cilj imaju podizanje svesti građana i ukazivanje na važnost očuvanja sredine u kojoj živimo.

Zoran Drinjaković, načelnik gornjomilanovačke opštinske Uprave za urbanizam, kaže da će aktivnosti tokom Nedelje životne sredine trajati do 7. juna i da će njima biti obuhvaćeni svi đaci i predškolci u Gornjem Milanovcu.

– Sve škole u našem gradu su pripremile različite aktivnosti od izložbi radova, časova u prirodi, preko maskembala, prezentacija i priredbi, odnosno sve aktivnosti su svedene na podizanje svesti dece i odraslih na očuvanje životne sredine. Pojedine škole će organizovati izlete i nastavnici će deci u prirodi govoriti o značaju očuvanja prirodnih resursa. Što se većih manifestacija tiče, 5. juna je u planu da se u Sportskom centru „Breza“ održi pozorišna predstava za decu „Kako su drvo i cvet spasili svet“ u izvođenju pozorišta „Čarapa“ , a 7. juna na Gradskom trgu će se održati Biciklijada – rekao je Zoran Drinjaković.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *