[rstr_selector]
Foto: Dženarika info

Počela školska godina, oprezno vozite u zonama škola

Stanje na putevima

Sezona godišnjih odmora je pri kraju što je zajedno sa početkom nove školske godine značajno uticalo na pojačan saobraćaj u gradskim sredinama i većim naseljenim mestima. Poseban oprez u vožnji neophodan je u blizini osnovnih i srednjih škola, jer su škosla dvorišta omiljena đačka igrališta gde se oni okupljaju i kada škola ne radi.
Saobraćaj se odvija bez zastoja i osebnih ograničenja, a uslovi za vožnju će tokom dana biti uglavnom povoljni.
Danas će od 9 do 19 časova, doći do obustave saobraćaja zbog miniranja na deonici Beranovac – Goč, Kamenica-Šošanica. Alternativni putni pravac vodi preko Vrnjačke Banje.
Do 30. septembra na snazi izmena režima saobraćaja na deonici Pranjani – Trbušani, zbog radova na izgradnji tunela. U toku radova, saobraćaj se sa deonice Pranjani – Trbušani preusmeravati na lokalni putni pravac
Do 15. septembra izvodiće se radovi na rehabiliaciji vijadukta na deonici magistralnog puta između Sušice i Zlatibora, a zbog odrona i dalje je na snazi izmena režima saobraćaja na deonici Bela Zemlja – Užice, kod mesta Surduk. Na deonici od Brzeća do Rendarske Krivine na Kopaoniku izvode se radovi na popravci kolovoza, zbog kojih se od 7 do 17 časova, saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku jutros su registrovani kvarovi u Preljini kod prodavnice „Vir“ i na Jeličkom putu kod broja 14 gde je došlo do pucanja vodovodnih cevi. Kvarovi će biti sanirani u toku dana, a za vreme radova je moguće kratkotrajno nestajanje vode na pomenutim lokacijama.
Zbog radova na priključenju stabeno-poslovnog objekta na vodovodnu mrežu bez vode će u toku prepodneva biti deo Amidžine i Toplička ulica.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija i dalјe nepovolјno utiče na srčane bolesnike, a oprez je neophodan i kod asmatičara. Kod meteoropata moguća je glavobolјa, malaksalost i bolovi u mišićima. U saobraćaju se savetuje dodatni oprez.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 16 pacijenata, a na terenu su intervenisali 28 puta. Milanovački lekari obavili su 20 pregleda u staici hitne pomoći i šest kućnih poseta.

 

Поделите вести