Претрага
[rstr_selector]

Počele pripreme učenika za upis u specijalizovane škole u Moravičkom okrugu

Pripreme za upis učenika u srednje škole u Moravičkom okrugu počele su prošlog vikenda u Gimnaziji u Gornjem Milanovcu, gde je održan ispit za prijem u odeljenje u kome se deo nastave održava na stranom jeziku, kaže Slađana Parezanović, načelnica Školske uprave u Čačku.

Ove pripreme se odnose i na učenike koji polažu ispite za posebne i specijalizovane škole, a aktivnosti u vezi sa prijemnim ispitima biće održane predstojećeg vikenda.

Nakon prijemnog za specijalizovane škole sledi završni ispit u junu

– U ovom trenutku raspolažemo sa podatkom da je 28 učenika ispunilo uslov da upiše to odeljenje, s tim što sve te učenike koji polažu prijemni za posebne ili specijalizovane škole, očekuje i završni ispit koji se ove godine polaže 17, 18. i 19. juna. Aktivnosti vezane za prijemne ispite u specijalizovane, muzičke i baletske škole obavljaće se i vikendom koji je pred nama. Tako će 31. maja, 1. i 2. juna, učenici polagati prijemni ispit u čačanskoj Muzičkoj školi, zatim u umetničkom odeljenju Mašinsko-saobraćajne škole, ali će tog vikenda polagati i svi naši učenici koji su se opredelili za upis u odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku. To su oni učenici koji će pohađati Gimnaziju u Čačku ili u Ivanjici, a prijemni će se ove godine polagati u Gimnaziji u Užicu, rekla je Slađana Parezanović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *