[rstr_selector]

Počeli da rade spoljni saradnici u prosveti

Danas počinje da radi 200 savetnika – spoljnih saradnika čiji je izbor najavljen iz Ministarstva prosvete pre nekoliko meseci. Za Moravički okrug od 35 kandidata izabrano je šest saradnika, kaže Rade Karanac, savetnica Školske uprave.
– Za savetnika za engleski jezik izabrana je Katarina Ristanović, zaposlena u Gimnaziji „Takovski ustanak“ u Gornjem Milanovcu, za geografiju Goran Šipetić, zaposlen u Ekonomskoj i Medicinskoj školi u Čačku, za biologiju Živadinka Jovanović Milićević, zaposlena u OŠ „Vuk Karadžić“ u Čačku, za fizičko vaspitanje Mica Savković, zaposlena u OŠ „Vuk Karadžić“ u Čačku, za fiziku Dragan Andrić, zaposlen u Gimnaziji u Čačku i za matematiku Snežana Tošović, zaposlena u OŠ „Tanasko Rajić“ u Čačku.

Ministar će izabranima dopisati još aktivnosti

Spoljni saradnici angažovani su na dve godine, od 1. februara ove do 1. februara 2019. godine, kaže Rada Karanac i dodaje da će spoljni saradnici raditi na aktivnostima koje je propisao ministar prosvete.
– Oni će pružati savetodavnu i stručnu pomoć nastavniku, vaspitaču i stručnom saradniku sa ciljem kvalitetnijeg obavljanja obrazovno-vaspitnog rada. Pomoć će biti pružana u saradnji sa prosvetnim savetnicima u vršenju stručno-pedagoškog nadzora i spoljašnjeg vrednovanja. Takođe, aktivnosti savetnika-spoljnih saradnika podrazumevaće i pružanje stručne pomoći nastavnicima, aktivima i timovima, demonstriranje postupaka i metoda, održavanje oglednih časova ili aktivnosti, pružanje povratnih informacija o aktivnostima i preduzetim merama, kao i davanje stručnih preporuka za unapređivanje rada. To su, najkraće rečeno, obaveze koje će imati spoljni saradnici, a koje su u ovom trenutku poznate. Ostaje da se vidi koje će im još obaveze ministar propisati jer je to najavljeno, rekla je Karanac.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *