Претрага
[rstr_selector]

Počelo pranje čačanskih ulica

Već danima u Čačku nema snega i leda, ali zato ima blata koje je prekrilo većinu ulica. Prema rečima Ljubomira Sikore, direktora JKP „Komunalac“, stekli su se optimalni uslovi da se započne sa prvim ovogodišnjim „umivanjem“ grada, koje će se i nastaviti ako to vremenski uslovi dozvole.

Sikora naglašava da se sa ovim poslom krenulo po nalogu JP „Gradac“, koji je dao nalog da se otpočne sa pranjem, najpre, centralnih gradskih ulica.

– Pranje ulica vršimo u ranim jutarnjim satima u vremenu, od tri do sedam ujutro, kako ne bi ometali saobraćaj u jutarnjem špicu. Taj posao smo radili protekla tri dana i oprano je najuže gradsko jezgro, kod Moravice kafane, Lomina, Gospodar Jovanova i Kuželjeva ulica, kao i sve bočne saobraćajnice koje iz tih ulica vode ka centru. Time smo koliko-toliko takozvanu „zelenu zonu“ rasteretili od blata i materijala koji su posipani u vreme snežnih padavina – izjavio je Ljubomir Sikora.

On dodaje da će radnici Komunalca u narednom periodu proširivati zone grada koja će biti oprane, ali će se se voditi računa da se taj posao obavlja shodno vremenskim uslovima, kako ne bi došlo do zamrzavanja vode na kolovozu.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *