[rstr_selector]
Image by Alexey Marcov from Pixabay

Početak aprila uz promenljivo vreme

Vremenska prognoza

Danas će na zapadu i jugozapadu Srbije biti pretežno sunčano i toplo, a u ostalim krajevima promenljivo oblačno. Vetar će biti slab, promenljivog pravca, a najviša dnevna temperatura od 18 do 23 stepena. U toku noći ponegde je moguća kratkotrajna kiša ili pljusak.
U Čačku se danas očekuje biti umereno oblačno vreme, sa kraćim sunčanim intervalima. Duvaće slab vetar, a najviša dnevna temperatura biće do 20 stepeni.
Od petka do nedelje na severu Srbije će biti promenljivo oblačno i uglavnom suvo sa sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima povremeno sa kišom, u petak su mogući i lokalni pljuskovi sa grmljavinom.
Za vikend se očekuje svežije vreme, na visokim planinama sa snegom.

Vodosnabdevanje

U delu Trnave je došlo do kvara na vodovodnoj mreži, biće saniran u toku prepodneva, moguće je kratkotrajno nestajanje vode dok traju radovi na popravci. Na području Gornjeg Milanovca, zbog radova na Brezanskom cevovodu u Beršićima, od 9 sati bez vode će ostati potrošači koji se snabdevaju sa pometnutom sistema do rezervoara Ponjavići. Očekuje se da će radovi biti završeni u toku dana.

Elektrosnabdevanje

U Čačku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nema planskih isključenja struje. Sutra će zbog radova u trafostanici bez elekrične energije biti potrošači u Brđanima, zaseok Lazanjac u vremenu od 09:00 do 14:00 časova.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je 56 intervencija od kojih je 17 bilo u ordinaciji, a 39 na terenu. Milanovački lekari hitne medicinske službe imali su ukupno 27 intervencija, u ordinaciji su pregledali 21-og pacijenta, a kućnih poseta je bilo šest.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija će biti nepovolјna za osobe sa kardio i cerebrovaskularnim obolјenjima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu neraspoloženja, nesanice i bolova u mišićima. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

Policijska uprava

Na području čačka juče se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice lakše povređeno, a u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće od 14 do 22 časa na gradskim saobraćajnicama, a od 18 do 22 u Mrčaejvcima.

Stanje na putevima

Početak aprila donosi promenljivo oblačno vreme ali u većem delu zemlje suvo što će uslovljavati dobru prohodnost puteva i povoljne uslove vožnje. Do usporenog saobraćaja može dolaziti na mestiam na kojima je zbog radova izmenjen režim saobraćaja kao i na deonicama gde se zbog obustava moraju koristiti alternativni putni pravci. Toplije vreme donosi više biciklista i motociklista na ulicama gradova zbog čega je potrebna dodatna opreznost svih učesnika u saobraćaju.
Zbog radova na izgradnji benzinske stanice na Auto-putu Miloš Veliki, u smeru ka Čačku, na oko jedan kilometar pre naplatne stanice Preljina, zatvorene su zaustavna i vozna traka, a saobraćaj se odvija samo preticajnom trakom uz smanjenu brzinu. U toku su radovi na sanaciji kolovoza na putu Čačak – Drakčići na deonici koja se poklama sa Ulicom Dr Dragiše Mišovića, saobraćaj se od 8 do 17 časova odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Zbog klizišta koje je oštetilo deo saobraćajne trake magistralnog puta od Batočine ka Kragujevcu, kod Nikšićkog brda, saobraćaj se odvija dvosmerno suprotnim smerom, onim koji vodi ka Batočini uz ograničenu brzinu od 60 kilometara na čas.
Na graničnom prelazu Batrovci, teretna vozila se na izlasku iz Srbije zadržavaju oko 4 sata, a na Šidu i do pet sati. Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila.

 

Поделите вести