Претрага
[rstr_selector]

Počinje naplata odnošenja smeća sa seoskog područja

Na poslednjoj sednici Skupštine grada Čačka usvojene su određene izmene u Odluci o obavljanju komunalne delatnosti upravljanja komunalnim otpadom. Miodrag Luković, tehnički direktor čačanskog Komunalca, kaže da su ovim izmenama u pomenutoj odluci donete preciznije odredbe vezane za odnošenje smeća sa seoskog područja.

– JKP „Komunalac” će od sada pružati uslugu odnošenja smeća na seoskom području, a ta usluga će se u budućem periodu naplaćivati i to je regulisano kroz ovu odluku. Korisnici usluga sa seoskog područja će plaćati odvoženje smeća u nekom paušalnom iznosu po površini stambenog prostora, ali će se koristiti neto građevinska površina u tom paušalu do 100 kvadrata, od 100 do 200 i preko 200 kvadrata, tako da nećemo uzimati u obzir pomoćne prostorije, kao što su ambari, štale, nadstrešnice i ostalo, rekao je Luković.

U toku priprema baze podataka i reciklažnih platoa

– Trenutno se radi na evidentiranju budućih korisnika ove usluge i unosu u bazu podataka. Upravo radimo i reciklažne platoe da odredimo mesta gde će meštani donositi svoj otpad, jer nije realno očekivati da će naša vozila biti u svakom sokaku na selu, naveo je Miodrag Luković.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *