Претрага
[rstr_selector]

Počinju radovi na rekonstrukciji magistralnog cevovoda od Mrčajevaca do Bresnice

Na izgradnji sistema vodosnabdevanja, rekonstrukcija magistralnog cevovoda od Mrčajevaca do Bresnice biće samo jedna u nizu aktivnosti koje su planirane za tekuću godinu. Kako navodi Milan Bojović, pomoćnik gradonačelnika za oblast mesne samouprave i infrastrukturu, početak radova na zameni ovog cevovoda očekuje se u narednih nekoliko dana.

– Radi se o projektu za koji je postupak javne nabavke sproveden još krajem 2018 godine. Izabran je izvođač radova, potpisan ugovor i sa realizacijom projekta trebalo je započeti danas, ali su oni odloženi s obzirom na vremenske uslove. Očekuje se da će narednih dana biti započeto sa radovima na zameni ovog cevovoda u dužini od tri i po kilometrima. Izvođenjem tih radova biće realizovana prva faza, koja je i najznačajnija, kao preduslov za sve ostale aktivnosti. Budžetom grada Čačka za 2019. godinu planirana su i dodatna sredstva za nastavak radova na ovom projektu.

Sledi dugo očekivano rešenje problema na cevovodu Bečanj-Bresnica

U vezi sa problemima koji su se javili na tom delu, brojni građani su se obraćali za pomoć, ali postoje nerealna očekivanja da se celokupan projekat brzo završi, navodi Bojović.

– Postoje nerealna očekivanja da će se celokupan projekat Bečanj-Bresnica brzo i u celosti završiti. To u praksi nije izvodljivo pošto postoji i drugi deo projekta za koji je izrada tehničke dokumentacije u toku. Projekat razvodne mreže za meštane sela Bečnja i Bresnice obuhvata proširenje prečnika cevi, osigurava se i kontinuitet vodosnabdevanja, s obzirom na to da su učestali problemi JKP „Moravac“ iz Mrčajevaca usled havarija na ovom delu mreže, u čijoj su nadležnosti ova sela, kaže Bojović.

U planu još jedan projekat vezan za distributivnu mrežu

Postoji još dodatnih sredstava koja će biti usmerena na prevezivanje postojećih rezervoara u Mrčajevcima.

-Kako bi se stvorili uslovi da niko od korisnika  postojećih sistema na području Mrčajevaca ne bude ugrožen rekonstrukcijom ovog sistema,  postoje dodatna sredstva koja će se iskoristiti za prevezivanje postojećih rezervoara. Postoje dva projekta, a predstojeći radovi će biti jedna celina koja se završava, a potom sledi završetak projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju razvodne mreže, ističe Bojović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести