Претрага
[rstr_selector]

Podzemni kontejneri na pet novih lokacija u Čačku

Čačanski „Komunalac“ je u prethodnoj godini nastavio sa uklanjanjem klasičnih kontejnera sa ulica, postavljajući istovremeno na tim mestima podzemne kontejnere. Akcija postavljanja podzemnih kontejnera u Čačku je započela 2013. godine postavljanjem prva dva podzemna kontejnera za odlaganje vlažne komponente otpada na prostoru iza Doma kulture. Naredne godine, Čačak je dobio još dva podzemna kontejnera i to na prostoru između bivšeg Doma vojske i zgrade Elektrodistribucije.

Nastavak aktivnosti za čistiji grad

Miodrag Luković, tehnički direktor ovog preduzeća, kaže da su podzemni kontejneri u koje će građani odvojeno moći da odlažu suv i mokar otpad postavljeni na novih pet lokacija u gradu.

– Podzemne kontejnere smo postavili na pet lokacija i počeli smo da povlačimo klasične kontejnere koji su bili na tim mestima. Po dva podzemna kontejnera, za suv i za mokar otpad, postavljena su u Nemanjinoj ulici prekoputa kafane „Mladost“, u nekadašnjoj Ulici 7. jula, tačnije kod restorana „Brvnara“ i prekoputa Doma zdravlja, dok je po jedan podzemni kontejner za mokar otpad postavljen kod kružnog toka „Moravica“ i kod Fakulteta tehničkih nauka, naveo je Luković.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *