Претрага
[rstr_selector]

Pogoršanje biometeoroloških prilika

Bioprognoza

bioprognozaPogoršanje biometeoroloških prilika nepovolјno će uticati na većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje reumatičarima i srčanim bolesnicima. Bolovi u mišićima i glavobolјa su mogući kao meteoropatske reakcije. Preporučuje se pridržavanje saveta lekara i uzimanje redovne terapije.

Hitna pomoć

hitna-pomocPomoć lekara u Hitnoj medicinskoj službi u Čačku u toku prethodna 24 sata zatražilo je 28 pacijenata, a lekari su na terenu intervenisali 38 puta. Ivanjička hitna pomoć je imala 67 intervencija u ordinaciji, šest na terenu, a obavljena su i tri transporta pacijenata u čačansku bolnicu. U Gornjem Milanovcu je bilo nešto manje intervencija Hitne pomoći, pa su tako lekaru obavili 22 ambulantna pregleda i šest kućnih poseta.

Porodilište

beba-novorodence-80x80-obrU čačanskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana rođene su tri bebe, dva dečaka i devojčica, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu u toku prethodna 24 sata rođena je jedna devojčica.

Vodosnabdevanje

vodaU Čačku nema kvarova na vodovodnoj mreži, kao ni planiranih isključenja vode za danas. U Gornjem Milanovcu će od 8.00 do 12.00 sati doći do prekida u snabdevanju vodom u delu naselja Brusnica, Crni Vrh, a planiranih isključenja ima i na Zlatiboru gde se jutros izvode radovi na vodovodnoj mreži pa će do 9.00 sati bez vode biti naselja Đurkovac i Obudojevica, kao i Tržni centar.

Policijska uprava

policijaPrema podacima iz Policijske uprave u Čačku su se juče dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su tri osobe zadobile lakše telesne povrede, dok u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Kontrola brzine kretanja vozila za danas je planirana od 16.00 do 22.00 časa na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Stanje na putevima

radovi-na-putu-80x80Poslednji radni dan u nedelji, ali i poslednje dane leta mnogi će iskoristiti kako bi predstojeći vikend proveli u nekom  odmaralištu, vikend naselju ili drugiom turisitičkom mestu, zato se  već sa prvim popodnevnim satima očekuje pojačan saobraćaj, najpre na izlazima iz većih gradova, a potomo i na ostalim frekventnijim putnim pravcima u našoj zemlji.
Na mnogobrojnim deonicama saobraćaj je izemenjen i usporen zbog radova, kao što je slučaj na više deonica između Čačka i Užica, naročito od Tučkova do Sevojna gde se vozila naizmenično propuštaju uz semaforsku regulaciju pa su moguća zadržavnja od 10 do 15 minuta. Radovi na rehabilitaciji mosta preko Đetinje na deonici Požega-Arilje produženi su do 15. oktobra, a saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom uz naizmenično propuštanje vozila. Do 30. oktobra zbog radova na delu Ibarske magistrale između Stepojevca i Lazarevca saobraćaj će biti usporen sa mogućim kraćim zadržavanjima, a posebno u satima pojačanog saobraćaja. Naizmenično propuštanje i kraća zadržavanja vozače očekuju i na vijaduktu na obilaznici oko Čačka, kao i na deonici  Kragujevac –  Kraljevo u naselju Gruža zbog radovi na proširenju mosta preko Lipničke reke. Podsećamo i na radove kod Liške stene zbog kojih je saobraćaj obustavljen na deonici Lučani – Guča, a saobraćaj je preusmeren na putni pravac preko Markovice, Pakovraća i Graba.

Поделите вести