Претрага
[rstr_selector]

Pojačan saobraćaj na svim putevima

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaDanas se očekuje pojačan saobraćaj u Srbiji zbog kraja radne nedelje i turističke sezone. Veći broj vozila očekuje se na putevima koji vode ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj zbog čega se vozačima savetuje oprezna vožnju uz više strpljenja.
Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja od 30 minuta, osim na prelazu Gradina gde na izlazu iz naše zemlje putnička vozila čekaju oko 2 sata.
Zbog radova na mnogim deonicama, vozači moraju biti oprezni, a savet je da se dobro informišu pre puta kako bi izbegli deonice na kojima je u danima pojačanog saobraćaja smanjena propusna moć što je vrlo često uzrok stvaranja dugih kolona i usporene vožnje.

Vodosnabdevanje

voda-80x80-servis-vodosnabdevanjeZbog radova na gasovodnoj mreži juče u toku dana su pokidane vodovodne cevi u Parmencu zbog čega su delovi naselja bez vode. Radovi na sanaciji kvara obavljaće se u toku prepodneva pa se očekuje da će do 12 sati biti normalizovano snadbevanje vodom u Parmencu. U Gornjem Milanovcu od 8.00 do 13.00 časova bez vode će biti Ulica Natalije Carević, a od 8.00 do 14.00 Solunska ulica.

Hitna pomoć

hitna-pomocU Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata lekari su pregledali 47 pacijenata, a na terenu su intervenisali 38 puta. U Gornjem Milanovcu je bio povećan broj hitnih intervencija pa su tako lekari u ordinaciji obavili 41 pregled a na teren su izalizili devet puta. Prema rečima dežurnih lekara najviše su se javljali.

Bioprognoza

bioprognozaBiometeorološke prilike i dalјe će pogodovati hroničnim bolesnicima, ali se izvestan oprez ipak savetuje srčanim bolesnicima. Umor i nervoza moguće su meteoropatske reakcije. Neophodno je adekvatno odevanje i zaštita od UV zračenja.

Porodilište

beba-novorodence-servis-obr-80x80-malaU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su četiri bebe, tri devojčice i jedan dečak, a u Gornjem Milanovcu su rođene dve bebe, dečak i devojčica.

Поделите вести