Претрага
[rstr_selector]
Foto Dženarika Info

Pojačana kontrola brzine kretanja vozila

Uprava saobraćajne policije

stop2U toku jučerašnjeg dana u Čačku se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih putnika. Radarske kontrole biće do 14.00 časova u Mrčajevcima, od 14.00 do 21.00 čas u Parmencu, od 08.00 do 16.00 u Guči, od 09.00 do 21.00 u Ivanjici, a do 22.00 časa radari će bit raspoređeni na svim važnijim saobraćajnicama u Čačku i na području Gornjeg Milanovca.

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrPrema informaciji iz čačanskog Vodovoda jutros je registrovan kvar na uglu ulica Dragiše Mišovića i Birčaninove koji će biti saniran u toku pre podneva. Za vreme radova na saniranju kvara moguće je  kratkotrajno isključenje vode.
U Gornjem Milanovcu su zbog kvarova na vodovodnoj mreži bez vode sledeće ulice i naselja: do 12.00 sati Široko Polje i nova industrijska zona u Svračkovcima, do 13.00 časova Korčaginovo naselje, do 14.00 časova naselje Neškovića brdo, a od 09.00 do 12.00 bez vode će biti Ulica Branka Radičevića i deo naselja Nevade.

Hitna pomoć

hitna-pomocU Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata lekari su pregledali 37 pacijenata, a više posla imali su na terenu s obzirom na to da su obaviil 54 kućne posete. U Gornjem Milanvcu je evidentirano 35 ambulantnih pregleda i 11 kućnih poseta, a ivanjički lekari su u ordinaciji pregledali 60 pacijenata, a četiri puta su izlazili na teren.

Bioprognoza

bioprognozaUsled očekivane biometeorološke situacije pojačane tegobe mogu osetiti osobe sa srčanim problemima i varirajućim krvnim pritiskom. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu razdražlјivosti, umora i glavobolјe. Preporučuje se izbegavanje boravka na otvorenom u najtoplijem delu dana, primena adekvatne zaštite od UV zračenja, kao i smanjenje fizičkih napora. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

Porodilište

bebee-servis-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je šest beba, pet devojčica i jedan dečak.

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaUmeren intenzitet saobraćaja karakterističan je za drugi radni dan u nedelji, a tokom dana ne očekuju se veće gužve niti duža zadržavanja na graničnim prelazima i naplatnim rampama, saopštio je Auto-moto savez Srbije.
Danas počinju radovi na redovnom održavanju deonice Preljina – Mrčajevci koji će trajati do 17. avgusta, a saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila od 07.00 do 17.00 časova. Radovi na deonici Požega – Divljaka su produženi, a naizmenično propuštanje vozila od 07.00 do 15.00 časova na snazi će biti do 31. avgusta.
Naizmenično propuštanje vozače očekuje i na nadvožnjaku na obilzanici oko Čačka, a izvode se radovi na pojačanom održavanju na putu od Pakovraća ka Užicu. Saobraćaj je obustavljen na deonici Lučani – Guča zbog radova kod Liške stene, a vozila se preusmeravaju na putni pravac preko Markovice, Pakovraća i Graba. Na mostu preko potoka Suva jaruga na deonici Zagrađe – Gornji Milanovac zbog radova je zatvorena desna kolovozna traka, a saobraćaj se naizmenično odvija levom kolovoznom trakom u smeru ka Gornjem Milanovcu.
Prema podacima iz Uprave granične policije, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja od 30 minuta, dok se veći broj vozila i čekanja od 45 minuta beleži samo na graničnim prelazima Gostun i Špiljani.

Поделите вести