[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Pojačana radarska kontrola na području Čačka

Policijska uprava

U Čačku su se juče dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su dva lica lakše povređena, dok u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih udesa. Radarske kontrole biće do 12.00 sati u Mrčajevcima, do 16.00 časova biće u Parmenca i Majdanu, od 12.00 do 16.00 u Lipnici, a od 16.00 časova do ponoći u Parmencu i Mrčajevcima.

Elektrosnabdevanje

U Čačku, Ivanjici i Gornjem Milanovcu nema kvarova na elektromrežama, a nisu ni planirana isključenja zbog radova. U Dragačevu će zbog radova na dalekovodu danas i sutra u vremenu od 8.00 do 17.00 časova bez električne energije biti deo Turice Matića brdo i deo Puhova, zaselak Blagojevići. Na području Čajetine od 10.00 do 14.00 časova bez struje će biti Gornja Šljivovica, a od 10.00 do 13.00 časova delovi ulica Vinogorske, Jovanke Jeftanović i Mijaila Radovića. U Kraljevu se od 10.00 do 11.00 sati planira isključenje Stublu i Ugljarevu, a od 09.00 do 14.00 časova Pekčanici u zaseocima Đorđevići i Voštinići, u Oplanićima zaselak Kovačani iDragosinjcima Staro Selo.

Vodosnabdevanje

U Čačku su registrovani kvarovi na vodovodnoj mreži u Radničkoj ulici kod broja 33 i u Ustaničkoj kod broja 3, a prema rečima dežurnog dispečera trebalo bi da budu otklonjeni u toku prepodneva. Radiće se i na saniranju kvara u Donjim Trbušanima oko igrališta, gde je moguće kratkotrajno nestajanje vode.

Bioprognoza

Zadržava za period sa relativno nepovolјnim uticajem biometeorološke situacije za hronične bolesnike, a naročito za cerebrovaskularne i osobe sa disajnim tegobama. Moguće meteoropatske reakcije su promenlјivo raspoloženje i pospanost, a učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatan oprez.

Stanje na putevima

Padavine su prestale, ali hladan vazduh koji u planinskim predelima spušta temperaturu ispod nule donosi opasnost od poledice i proklizavanja vozila na svim vlažnim deonicama kao i na onim mestima gde je zbog magle ili sumaglice kolovoz mokar. U drugom delu dana očekuje se porast temperatura i nešto povoljnijie vremenske prilike koje će doneti lakšu vožnju i sigurnije putovanje. Na atupoutevima i glavnim magistralnim pravcima vozače očekuje dobra prohodnosti i umeren intenzitet saobraćaja. Na pojedinim putnim pravcima saobraćaj je usporen zbog radova na kojima vozačima treba više vremena za prolazak.
Zbog izgradnje benzinske stanice na Auto-putu Miloš Veliki, u smeru ka Čačku, na oko jedan kilometar pre naplatne rampe Preljina, saobraćaj je usporeniji jer se odvija samo brzom preticajnom trakom.
I danas će zbog radova na redovnom održavanju tunela „Brančić“ u smeru od Preljine ka Ljigu povremeno i naizmenično biti zatvorene saobraćajne trake.
Naizmenično propuštanje vozila na snazi je i na deonicama Svračkovci – Preljina, Ugrinovci-Bućin Grob, na prevoju Rudnik, kao i u delu Ulice Đakona Avakuma u Atenici gde je u toku sanacija mosta preko Ateničke reke. Danas će do 18 časova biti obustavljen saobraćaj na deonici Beranovac – Goč kroz mesto Jovac, a alternativni putni pravac je Vrnjačka Banja – Goč.
Prema informacijama Uprave granične policije na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija, na izlazu iz Srbije zadržavanja za teretna motorna vozila su oko dva sata, a na graničnom prelazu Šid, teretna motorna vozila čekaju i do tri sata 180 minuta. Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

Поделите вести