[rstr_selector]

Poledica na putevima u Srbiji

U Srbiji umereno do potpuno oblačno, a slab sneg pada jedino u Vojvodini. Magla smanjuje vidljivost na Crnom vrhu, dok je sumaglica prisutna u većem delu naše zemlje.

Na putevima prvog prioriteta vozače ocekuju suvi do mestimično vlažni kolovozi, a ono na šta vozači moraju obratiti pažnju jeste poledica koja je prisutna gotovo na svim putnim pravcima posebno u ranim jutarnjim i kasnim večernjim časovima, pa im se savetuje sporija i opreznija vožnja uz držanje većeg odstojanja između vozila.

Na putevima drugog prioriteta preko, planinskih prevoja i u višim predelima treba računati sa raskvašenim ili ugaženim snegom na kolovozu. Zbog niskih temperatura ni so nema pun efekat delovanja pa na pojedinim deonicama ima leda na putu. Vozačima se savetuje da bez adekvatne zimske opreme ne kreću na put, da voze krajnje oprezno i sporije bez naglih promena pravaca i naglih zaustavljanja.

Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno je kretanje na prilazima Tari, Kopaoniku, Goču, preko Debelog Brda, na putu Mionica – Divčibare, Mali Zvornik – Loznica – Valjevo, Valjevo – Podbukovi i u viši predelima Ivanjice. Učestali su odroni kroz stenske useke i klisure, posebna pažnja neophodna je kroz Ovčarsko-kablarsku, Sićevačku i Grdeličku klisuru, kao i na putevima Ivanjice i Novog Pazara. Do 31 januara na auto-putu Niš – Dimitrovgrad, granica sa Bugarskom neće biti obustava saobtraćaja. U zoni radova saobraćaj se odvija u jednoj traci uz privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Поделите вести