[rstr_selector]

Pomoć od srca u ime znanja

Nevena Dražević, profesorka srpskog jezika iz Kraljeva, odlučila je da mladim Kraljevčanima daje besplatne časove iz ovog predmeta, a njen oglas na društvenim mrežama privukao je veliku pažnju javnosti. Nevena kaže da se na taj korak odlučila svesna velike besparice i nezaposlenosti koja vlada u Kraljevu.

– Poželela sam da učinim dobro delo za one koji nemaju i koji sebi ne mogu da priušte, a možda im je potrebno. Svesna sam da ne mogu svima da pomognem, ali nekome mogu. Podstaknuta sam bila i činjenicom da Leskovac, Šabac, Novi Pazar, kao i neke beogradske opštine već nekoliko godina unazad organizuju besplatnu pripremnu nastavu za upis u srednje škole i to njihove lokalne samouprave finansiraju i organizuju za sve osmake nezavisno od besplatne pripremne nastave u školama, kaže Nevena.

Svako treba da pomogne nekome

Mlada profesorka i sama je nezaposlena i naglašava da svojim postupkom nije želela da skrene pažnju javnosti na sebe.

– Nikako nisam želela da sebe eksponiram. Ja samo smatram da svako od nas treba da pomogne nekome ako to može. To je ono humano i ljudsko što bi trebalo svaki čovek da ima u sebi. Suština je da pomognete onome ko to ne može da vam vrati. Ako pomažete nekome u nadi da će taj da vam nešto pruži kao protivuslugu, vi onda ne pružate pomoć nego je prodajete, zaključuje profesorka Dražević.

Nevena Dražević završila je osnovne i master studije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a posao je bezuspešno tražila u nekoliko kraljevačkih škola.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *