Претрага
[rstr_selector]

Posao za 250 zdravstvenih radnika u Nemačkoj

Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je oglas za zapošljavanje 250 radnika za zdravstvenu negu u bolnicama Nemačke. Za ovaj posao mogu konkurisat medicinske sestre opšteg i pedijatrijskog smera sa položenim stručnim ispitom. Od kandidata se očekuje poznavanje nemačkog jezika na elementarnom nivou – minimu A2 nivo, a prednost će imati kandidati sa znanjem nemačkog jezika na B1 nivou, kao i kandidati sa radnim iskustvom u struci.

Radni odnos se zasniva na određeno vreme na poziciji asistenta za zdravstvenu negu, odnosno do nostrifikacije diplome za zdravstvenog radnika. Nakon nostrifikacije diplome, najkasnije u roku od 12 meseci, radni odnos se može zasnovati i na neodređeno vreme. Početna plata isnosi 1.900 evra bruto do priznanja diplome.

Osim radne biografije na nemačkom i srpskom jeziku i diplome o završenoj školi, potrebno je priložiti i dokaz o položenom stručnom ispitu, overenu kopiju i sertifikat o stečenom znaju nemačkog jezika. Kandidati dokumentaciju dostavljaju filijali Nacionalne službe za zapošljavanje u kojoj su prijavljeni, lično ili poštom sa naznakom “Za zapošljavanje radnika za zdravstvenu negu u SR Nemačkoj” ili direktno preko sajta NSZ: www.nsz.gov.rs.

Kandidati koji uđu u uži izbor biće obavešteni o mestu i terminu obavljanja intervjua za posao sa predstavnicima nemačke službe za zapošljavanje. Razgovor će se voditi na nemačkom jeziku.

Ovaj oglas je objavljen u skladu sa Sporazumom o posredovanju i privremenom zapošljavanju radnika, državljana Srbije u Nemačkoj koji je potpisan u januaru ove godine, a otvoren je do 5. marta.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *