Poskupeo ar pored autoputa, ali ne i kod preljinskog Hipodroma

Poskupeo ar pored autoputa, ali ne i kod preljinskog Hipodroma

Miroslav Drobnjaković, član Saveta Mesne zajednice Preljina tvrdi da je potpuno nerealna procena Poreske uprave Srbije da je tržišna vrednost zemlje na mestu buduće industrijske zone 3.000 evra po aru

0

Cena ara zemlje u Preljini naglo je skočila sa otvaranjem autoputa i kreće se od 300 do 1.000 evra, dok se cena ara u okolini Hipodroma kreće od 50 do 500 evra tvrdi Miroslav Drobnjaković, član Saveta Mesne zajednice Preljina. On kaže i da je potpuno nerealna procena Poreske uprave Srbije da je tržišna vrednost zemlje na mestu buduće industrijske zone 3.000 evra po aru.

– Siguran sam da zemljište na toj lokaciji ne vredi 3.000 evra. To je samo nečija igra, igra bez granica. Šta je u pitanju, ne znam i nisam merodavan da sudim o tome. Ali, 3.000 evra ar zemlje kod Hipodroma ne može da košta nikako. Objašnjenje je jednostavno: tamo nema nikakve infrastrukture. Nema vode, nema kanalizacije, nema ništa, kaže Drobnjaković.

Peticija protiv izgradnje industrijske zone u Preljini

Drobnjaković kaže i da su meštani Preljine počeli sa potpisivanjem peticije u kojoj traže da se u njihovom selu ne gradi industrijska zona.

– Mi smo počeli da potpisujemo peticiju u kojoj tražimo da Hipodrom ostane gde jeste. Nemamo mi ništa protiv razvoja grada, ali tek kada se popuni industrijska zona u Čačku, onda neka se otvaraju fabrike i u Preljini. U industrijskoj zoni u Čačku postoji sav potrebna infrastruktura: struja, voda, kanalizacija, asfalt, železnica… Ovde nema ništa i nema logike da se pored postojeće i neiskorišćene industrijske zone baš ovde gradi nova. Možda to tako treba, sve iznova, ali je pitanje zašto? Peticiju je pre pet-šest dana potpisalo nas 30-ak, ali verujem da je u međuvremenu taj broj povećan, rekao je Drobnjaković.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR