Претрага
[rstr_selector]
Foto: Dženarika info

Poskupeo ar pored autoputa, ali ne i kod preljinskog Hipodroma

Cena ara zemlje u Preljini naglo je skočila sa otvaranjem autoputa i kreće se od 300 do 1.000 evra, dok se cena ara u okolini Hipodroma kreće od 50 do 500 evra tvrdi Miroslav Drobnjaković, član Saveta Mesne zajednice Preljina. On kaže i da je potpuno nerealna procena Poreske uprave Srbije da je tržišna vrednost zemlje na mestu buduće industrijske zone 3.000 evra po aru.

– Siguran sam da zemljište na toj lokaciji ne vredi 3.000 evra. To je samo nečija igra, igra bez granica. Šta je u pitanju, ne znam i nisam merodavan da sudim o tome. Ali, 3.000 evra ar zemlje kod Hipodroma ne može da košta nikako. Objašnjenje je jednostavno: tamo nema nikakve infrastrukture. Nema vode, nema kanalizacije, nema ništa, kaže Drobnjaković.

Peticija protiv izgradnje industrijske zone u Preljini

Drobnjaković kaže i da su meštani Preljine počeli sa potpisivanjem peticije u kojoj traže da se u njihovom selu ne gradi industrijska zona.

– Mi smo počeli da potpisujemo peticiju u kojoj tražimo da Hipodrom ostane gde jeste. Nemamo mi ništa protiv razvoja grada, ali tek kada se popuni industrijska zona u Čačku, onda neka se otvaraju fabrike i u Preljini. U industrijskoj zoni u Čačku postoji sav potrebna infrastruktura: struja, voda, kanalizacija, asfalt, železnica… Ovde nema ništa i nema logike da se pored postojeće i neiskorišćene industrijske zone baš ovde gradi nova. Možda to tako treba, sve iznova, ali je pitanje zašto? Peticiju je pre pet-šest dana potpisalo nas 30-ak, ali verujem da je u međuvremenu taj broj povećan, rekao je Drobnjaković.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *