Претрага
[rstr_selector]

Potpisan ugovor sa izvođačem radova za izgradnju gondole na Zlatiboru

U Čajetini je danas potpisan ugovor između ove opštine i preduzeća „Jedinstvo“ iz Sevojna o izgradnji gondole koja će povezati centar Zlatibora sa Tornikom.

Milan Stamatović, predsednik ove opštine, kaže da će izgradnja gondole koštati oko 13 miliona evra, a da je vrednost danas potpisanog ugovora oko 415 miliona dinara.

– Nakon raspisanog tendera za odabir najpovoljnijeg ponuđača, mi smo danas sa Jedinstvom potpisali ugovor za izvođenje radova na izgradnji panoramske gondole. Pošto sa istom firmom radimo na još nekoliko projekata, to će nam biti garant da će i ovaj posao oni uraditi kako treba. Sada je na redu da izvođač, kako je i predviđeno ugovorom, nostrifikuje projektnu dokumentaciju koju je pripremio francuski proizvođač opreme, da bi se kasnije izdala građevinska dozvola. Ono što sada možemo očekivati kao nastavak našeg problema, je revanšizam od Ministarstva građevinarstva. Mi planiramo da na osnovu projekata podnesemo zahtev Republičkoj direkciji za imovinu da se zemljište koje se nalazi na trasi gondole, a u vlasništvu je republike Srbije, prenese na lokalnu samoupravu. S obzirom na dosadašnja iskustva da je iz ovog ministarstva bilo mnogo opstrukcija, očekujemo da će se Zorana Mihajlović držati izjave da se građevinska dozvola izdaje za 28 dana – izjavio je Milan Stamatović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести