[rstr_selector]

Povećan broj hitnih intervencija

Hitna pomoć

Hitne medicinske službe beleže povećan broj intervencija ovih dana, a najviše posla u toku prethodna 24 sata imali su ivanjički lekari koji su u ordinaciji pregledali 102 pacijenta, a na terenu su intervenisali samo četiri puta. U Čačku su lekari pregledali 36 pacijenata u ordinaciji, a obavili su i 53 kućne posete, dok je u Hitnoj pomoći u Gornjem Milanovcu je evidentirano 35 ambulantnih pregleda i osam kućnih poseta.

Bioprognoza

Relativno nepovolјna biometeorološka situacija izazvaće uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Osetlјive osobe mogu očekivati reumatske bolove i nesanicu kao meteoropatske reakcije. U seobraćaju se preporučuje povećana koncentracija.

Stanje na putevima

Snega na kolovozu više nema ni u višim predelima pa je prohodnost puteva sada bolja, ali zbog kiše i naglog topljenja snega iz Auto-moto saveza Srbije upozoravaju vozače da na tim putevima obrate pažnju jer je moguća pojava bujičnih voda, nanosa zemlje, ali i odrona koji mogu stvoriti probleme u vožnji. Vozače danas i u nižim predelima očekuju mokri kolovozi zbog kiše. Vidljivost je dobra, međutim zbog niske oblačnosti na pojedinim deonicama ona može biti smanjena, a u jutarnjim i večarnjim satima moguća je magla ili sumaglica. Intenzitet saobraćaja van gradova i većih naseljenih mesta je umeren i odvija se bez zastoja, usporen je samo na deonicama gde su prisutni putari koji rade na popravci oštećenih delova kolovoza koji su posledica obilnih snežnih padavina, leda mraza i vode, pa se vozačima savetuje da voze sporije i opreznije. Zbog radova na putu između Topole i Kragujevca na delu kod Cerovca, od 7 do 17 h saobraćaj će biti nešto usporeniji.
Prema podacima iz Uprave granične policije na putničkim terminalima naših graničnih prelaza trenutno nema dužih čekanja, dok se na teretnim na izlazu iz naše zemlje u pravcu ka Mađarskoj i Hrvatskoj očekuju duža zadržavanja.

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave u Čačku, tokom vikenda u Moravičkom okrugu evidentirano je šest saobraćajnih nezgoda od kojih pet u Čačku i jedna u Gornjem Milanovcu. U ovim saobraćajnim nezgodama povređeno je sedam osoba od kojih su dve zadobile teške telesne povrede. Radarske kontrole biće od 12.00 do 15.00 časova u Mrčajevcima, a do 22.00 časa na gradskim saobraćajnicama.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe, dva dečaka i jedna devojčica, dok u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcuu toku prethodna 24 sat nije bilo porođaja.

 

 

Поделите вести