[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika info

Povećan broj saobraćajnih nezgoda u Moravičkom okrugu

Policijska uprava

Prema podacima iz čačanske Policijske uprave, u Moravičkom okrugu je tokom vikenda evidentirano 11 saobraćajnih nezgoda. U Čačku se dogodilo sedam u kojima su dva lica teško povređena, a tri osobe su lakš povređene. U Gornjem Milanovcu i Ivanjici evidentirana je po jedna saobraćajna nezgoda, dve osobe su lakše povređene, a u Guči su se dogodile dve nezgode, u jednoj nije bilo povređenih a u drugoj je jedno lice prošlo sa lakšim povredama. Radarske kontrole biće do 16.00 časova na deonici od Preljine ka Parmencu.

Elektrosnabdevanje

U subotu je Čačak zahvatilo jako nevreme sa vetrom, pljuskovima i grmljavinom, što je uslovilo veliki broj kvarova na elektro-mreži. Rriđage i Pakovraće su i dalje bez struje zbog kvara na dalekovodu, a u ostalim selima ima kvarova na niskonaponskoj mreži, pa mnoga domaćinstva nemaju po jednu fazu. Prioritet je uspostaviti elektrosnabdevanje za Riđage i pakovraće rekli su u čačanskoj Elektrodistribuviji, a u toku dana će se raditi na saniranju ostalih kvarova. Za danas su planirani radovi u trafo stanici od 09.00 do 11.00 sati kada će bez električne energije biti potrošači u ulicama Bate Jankovića brojevi 67, 71, 75 i 79, Gradski Bedem od broja 1 do 31, Jeličkoj od 1 do 13 Bogdana Teofilovića od 47 do 63 i od 42 do 48, Takovskoj od 1 do do 16, kao i Ulica Ratka Stefanovića.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog „Vodovoda“ u Prijevoru je pokidana vodovodna cev tokom radova na izgradnji deonice autoputa. Kkvar je registrovan i u Miokovcima, a bez vode je i deo Bulevara Oslobođenja. Radnici „Vodovoda“ su na terenu i očekuje se da će kvarovi biti sanirani u toku prepodneva.
U Gornjem Milanovcu su i dalje na snazi restrikcije vode, do 13 časova bez vode su potrošači u ulicama
Cara Dušana, Suvoborskoj, naselju Ivice, od Suvoborske do Njegoševe, delu Obilićeve i Ulice Isaila Todorovića, Kej kosovskih božura, Miše Lazića, Korčaginovoj sa okolnim naseljem, Nikole Lunjevice, Kraljice Drage, Tadije Andrića, Teslinoj, Rada Janićijevića, Rudničke vojske, Braće Radojević, Petra Kočića, u naselju Lunjevački put, selu Lunjevica, naselju Ražanik, Ulici 17. NOU divizije, delu Vuka Kardžića od Rada končara do 1300 Kaplara sa poprečnim ulicama, Baba Višnjinoj, Gospodar Jevremovoj, Stanimira Ralovića, Braće Lukića, Prvomajskoj, Gavrila Principa, kao i u delu Trušove, Proleterskih brigada, Braće Petrović, 1300 Kaplara, Miloša Velikog, Mladena Žujovića, naselju Ivovik, delu Brusnice i delovima ulica Sremskog fronta i Solunske.

Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike danas mogu uzrokovati izvesne tegobe kod osoba sa respiratornim i srčanim problemima. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolјa, pospanost i nervoza.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 37 pacijenata, a na terenu su intervenisali 35 puta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 28 ambulantnih pregleda i dve kućne posete.

Поделите вести