Povoljni uslovi za vožnju

Povoljni uslovi za vožnju

0
Stanje na putevima

Vozače danas očekuju suvi kolovozi, a sobzirom na to da je kraj radne nedelje u toku dana se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na izlazima iz većih gradova, kao i na putevima koji vode ka turističkim centrima i vikend naseljima.
Danas će se izvoditi radovi na košenju trave u razdelnom pojasu, na autoputu Preljina-Ljig, u smeru ka Ljigu. U zoni radova za saobraćaj će biti zatvorena preticajna traka, a saobraćaj se odvija voznom trakom.
Normalizovan je saobraćaj na putu Ljetine – Arilje – Visoka, a i dalje je neprohodan put na deonici Arilje – Ivanjica, kod manastira Klisura i mesta Stupčević, zbog otcepljenja puta. Alternativni putni pravac je Ivanjica – Čačak preko Guče.
U toku je obustava saobraćaja na deonici Jošanička banja – Kopaonik pa se vozačima savetuje da koriste putne pravce iz pravca Raške preko Rudnice i iz pravca Kruševca preko Brusa i Brzeća. Danas i sutra od 6 30 do 19 časova doći će do obustave saobraćaja na deonici Beranovac – Goč u mestu Jovac alternativni putni pravac je Goč – Vrnjačka Banja.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog vodovoda danas počinju radovi kod mosta na obilaznom putu na Zapadnoj Moravi, gde će se vršiti prespajanje vodovodne mreže, kako bi se rešio problem vodosnabdevanja Preljine i jednog dela Konjevića.
U ulici Dragoslava Bojića je došlo do pucanja vodovodne cevi. Kvar će biti saniran u toku prepodneva, a za vreme radova je moguće kratkotrajno zatvaranje vode.
U Gornjem Milanovcu će od 8 do 14 časova zbog radova na saniranju kvara prekid u snabdevanju vodom imati potrošači u Ulici Tihomira Matijevića.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na dalekovodu danas će bez električne energije biti potrošači u delu Ljubića, naselje Savkovića kosa i potes Rackovići iznad doma,kao i potrošači u Rakovi zaseoci Mijailovići i Čarapići isključenje je planirano od 8 do 18 časova.
Na području Gornjeg Milanovca od 9 do 14 časova struje neće imati potrošači u Velereči, naselje „Stara pruga“- deo prema Petrovićima i Mašićima, a na području Dragačeva zbog radova na dalekovodu takođe od 9 do 14 časova bez struje će biti Turica,Tijanje i Puhovo.

Bioprognoza

Relativno povoljne biometeorološke prilike pogodovaće svim hroničnim bolesnicima i osetljivim osobama. Izvestan oprez se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima. Meteoropate mogu osetiti probleme sa snom i blagu glavobolju. Zbog očekivane vrlo visoke vrednosti UV indeksa neophodno je preduzeti adekvatne mere zaštite prilikom boravka na otvorenom.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je 99 intervencija od kojih 44 u ordinaciji, a 45 na terenu. Milanovačka Hitna pomoć intervenisala je šest puta na terenu, a 31 pregled lekari su obavili u ordinaciji.

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Čačku su se u toku jučerašnjeg dana dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe lakše povređene. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće od 10 do 18 časova na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR