Povoljni uslovi za vožnju

Povoljni uslovi za vožnju

0

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda u Kulinovcima su jutros registovani kvarovi ulicama 657 i 7. Kvarovi će biti sanirani u toku pre podneva, a za vreme radova je moguće kratkotrajno isključenje vode.
U Gornjem Milanovcu će do 14 časova, zbog rekonstrukcije vodovodne mreže, voda biti isključena u ulicama Rada Končara i Vuka Karadžića.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na raskresu rastinja u zoni dalekovoda, danas će od 8 do 16 časova bez električne energije biće potrošači u Goričanima, Kačulicama i potesu Lazac Tabar, a zbog radova na
rekonstrukciji mreže niskog napona od 8 do 15 časova bez električne energije biće potrošači Rajcu zaseok Biljege ka Kićanovićima, a ovi radovi će se nastaviti do petka.

Hitna pomoć

U hitnoj medicinskoj službi u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 24 pacijenta, a imali su i 41 intervenciju na terenu. U Gornjem Milanovcu u hitnoj pomoći pregledano je 17 pacijenata, lekari su obavili i sedam kućnih poseta.

Bioprognoza

Zbog visoke maksimalne dnevne temperature vazduha i vrlo visokog indeksa UV zračenja savetuje se svima, naročito srčanim bolesnicima, smanjenje fizičkih aktivnosti i izbegavanje direktnog izlaganja suncu. Preporučuje se boravak u hladovini i klimatizovanim prostorijama, u kojima vrednost temperature ne sme biti niža od 8 stepeni u odnosu na spoljašnju.

Policijska uprava

U Čačku su se juče dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice lakše povređeno, dok na području Gornjeg Milanovca, Ivanjice i Lučana nije bilo saobraćajnih nezgoda. Kontrola brzine kretanja vozila vršće se danas do 14 časova na frekventnijim saobraćajnicama u Čačku.

Stanje na putevima

Uslovi za vožnju su povoljni, prohodnost puteva je dobra, a saobraćaj van gradova i naseljenh mesta je umerenog intenziteta, a nešto pojačan na gradskim saobraćajnicama. U saobraćaju je više motociklista, biciklista, ali i pešaka, pa je potrebno da svi učesnici u saobraćaju imaju više opreznosti i odgovornosti i da poštuju sve saobraćajne propise.
Na magistralnog putu od Pakovraća ka Užicu izvode se radovi na sanaciji nestabilnih kamenih kosina na deonici Gorjani – Sevojno, zbog čega dolazi do povremenih obustava saobraćaja u trajanju od 15 do 20 minuta.
Na deonici Preko Brdo-Odvraćenica, produženi su radovi na asfaltiranju kolovoza do 10. avgusta pa je i dalje na snazi obustava saobraćaja, dva puta dnevno po tri sata, dok je na putu od Ivanjice ka Ušću kod klizišta „Bedina Varoš“ zabranjen saobraćaj za teretna motorna vozila.
U toku su se radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije za maglu na deonici od petlje Takovo do petlje Preljina, koji se izvode u pokretu od 7 do 16 časova, sa zatvaranjem zaustavne saobraćajne trake.
Na snazi je obustava saobraćaja na deonici Kopaonik-Jošanička banja, a alternativni putni pravci vode preko Raške i Rudnice ili preko Kruševca, Brusa i Brzeća.
Stanje na graničnim prelazima isto kao i prethodnih dana, putnička vozila prolaze bez dužih zadržavanja, dok se na teretnim terminalima zadržavaja na izlazu iz Srbije ka Mađarskoj i Hrvatskoj kreću od 60 do 180 minuta.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR