[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Povoljni uslovi za vožnju

Stanje na putevima

Posle slabe jutarnje sumaglice i prohladnog jutra vozače će pratiti povoljne vremenske prilike što doprinosi dobroj prohodnosti puteva. Iznenadni odroni mogu da ugroze bezbednu vožnju, a ima ih na području Ivanjice, Sjenice, Kraljeva, Raške, Užica kao i na deonicama Jošanička Banja – Kopaonik i Kopaonik – Rudnica. Na teritoriji Požege zbog mogućih osulina savetuje se oprez pri vožnji i prilagođena brzina kretanja na putevima Kosjerić – Požega i Požega – Čačak.
Do 10. marta izvodiće se radovi u tunelima „Savinac“ i „Brđani“. Radovi se izvode od 9.30 do 17 časova, i to prvo u smeru ka Čačku u tunelu „Savinac“, a nakon toga u tunelu „Brđani“, dok će se u smeru ka Beogradu, radovi izvoditi prvo u tunelu „Brđani“, a nakon toga u tunelu „Savinac“. Za vreme radova saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom dok će za saobraćaj biti zatvorena vozna saobraćajna traka.
Prema podacaima Uprave granične policije na teretnim terminalima može dolaziti do zadržavanja ka Mađarskoj i Hrvatskoj, dok na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda registrovani su kvarovi u ulicama Braće Gudurić kod broja 9 i delu Bulevara oslobodilaca. Kvarovi će biti sanirani u toku prepodneva, a za vreme radova je moguće kratkotrajno nestajanje vode.
U Gornjem Milanovcu nije u potpunosti saniran kvar kvar na Brezanskom cevovodu, pa su i dalje bez vode potrošači u Ljevaji, Donjim Branetićima i delu Vrnčana. Normalizacija vodosnabedanja očekuje se u toku dana.

Elektrosnabdevanje

Na elektromrežama u Čačku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nema kvarova, kao ni planskih isključenja, tako da je snabdevanje strujom uredno.
Sutra će u Čačku, zbog radova na zameni stuba niskonaponske mreže, bez elekrične energije od 08.00 do 14.00 časova biti potrošači u Ulici Kneza Miloša od raskrsnice sa Ulicom Cara Lazara do raskrsnice sa Nemanjinom.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija može imati povolјan uticaj na hronično obolele i osetlјive osobe. Kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima se u jutarnjim satima savetuje izvestan oprez. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi.

Porodilište

U čačanskom porodilištu 1. marta rođene su tri bebe, dva dečaka i jedna devojčica, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu nakon dva dana koja su protekla bez porođaja juče je rođena jedna devojčica.

Hitna pomoć

U hitnim medicinskim službama u Čačku i Gornjem MIlanovcu u toku prethodna 24 sata evidentirane su 104 intervencije. U Čačku su lekari obavili 29 ambulantnih pregleda i 48 kućnih poseta, a u Gornjem Milanovcu 16 pregleda u stanici Hitne pomoći i 11 izlazaka na teren.

 

Поделите вести