Претрага
[rstr_selector]
Foto: Dženarika info

Povoljni uslovi za vožnju

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na rekonstrukciji mreže niskog napona u Ostri od 08:00 do 16:00 časova, bez struje će biti potrošači u zaseoku Kostići, a zbog radova na trafostanici od 13:00 do 16:00 časova bez električne energije će biti i potrošači u delu Donje Gorevnice, potes Potok, kao i zaseok Stojkovići u Ostri. Od 09.00 do 17.00 časova bez napona će biti zaseok Kolakovići u Jančićima.
U Ivanjici će zbog radova na dalekovodu Međurečje – Šamanica danas od 08:00 do 18:00 časova bez električne energije biti potrošači iz Mane i gornjeg dela Međurečja, a od 11:00 do 13:00 časova struje neće biti u zaseoku Tanaskovići i delu Lučke Reke i Crnjeva.
U Dragačevu će zbog radova na dalekovodu od 08.30 h do 12.30 h bez struje biti Kaona, Brezovice, Milatovići i Donji i Gornji Dubac.

Vodosnabdevanje

U Ulici Dr Dragiše Mišovića kod broja 81, u toku pre podneva će se vršiti priključenje objekta na vodovonu i kanalizacionu mrežu. Za vreme radova je moguće kratkotrajno isključenje vode. U Gornjem Milanovcu, zbog radova na popravci crpne pumpe, deo potrošača u Donjim Branetićima i Vrnčanima ima prekid u snabdevanju vodom. Normalizacija vodosnabdevanja očekuje se do 10.00 sati.

Bioprognoza

Povolјan uticaj biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih i dalјe traje. Blagi oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i poremećaja sna. Preporučuje se boravak na otvorenom uz umerenu fizičku aktivnost.

Stanje na putevima

Vozače i danas očekuju povoljne vremenske prilike koje omogućavaju lakšu vožnju. U narednom periodu se očekuje pojačan saobraćaj na autoputevima i pojedinim graničnim prelazima.
Do kraja maja izvodiće se radovi na redovnom održavanju kolovoza između Mrčajevaca i Bumbarevog Brda, zbog kojih će se saobraćaj od 7.00 do 17.00 časova odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila uz pomoć semafora. Radovi na asfaltiranju dela magistralnog puta između Novog Pazara i Ribarića izvodiće se do 16. aprila, a saobraćaj će se na ovoj deonici obustavljati dva puta u toku dana i to od 09.00 do 12.00 sati i od 13.00 do 16.00 časova. Vozači mogu koristiti put Novi Pazar – Pazarište – Tutin.
Danas do 16.00 časova izvodiće se radovi na pranju tunela Brđani, u desnoj cevi, pa će naizmenično biti zauzeta desna i leva traka u smeru ka Preljini.
Prema podacima Uprave grnične policije na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja, dok kamioni i šleperi na Kelebiji čekaju 180 minuta, na Batrovcima i Horgošu 240, a na Gradini 60 minuta.

Поделите вести