[rstr_selector]
Ilustracija

Povoljni uslovi za vožnju

Stanje na putevima

Lepo vreme donosi povoljne uslove za odvijanje saobraćaja, sa dobrom vidljivošću i suvim kolovozima, dok u jutarnjim i večernjim satima treba biti oprezan zbog nižih temperatura, a ponegde je prisutna i magla koja dodatno može otežavati vožnju.
Saobraćaj je umerenog intenziteta, odvija se bez posebnih zastoja i prekida, osima na deonicama na kojima se izvode radovi.
Prema podacima iz Uprave granične policije na putničkim terminalima graničnih prelaza zadržavanja nisu duža od 30 minuta, dok se na teretnim terminalima na granicama sa Mađarskom i Hrvatskom vozila i dalje zadržavaju više sati.

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave u Čačku, Gornjem Milanovcu i Lučanima juče nije bilo saobraćajnih nezgoda, a u Ivanjici se dogodila jedna u kojoj su dve osobe lakše povređene.

Vodosnabdevanje

U Ulici Stara pruga kod, „Auto Jovanović“-a,  došlo je do pucanja vodovodne cevi. Radnici čačanskog Vodovoda su izašli na teren i radiće na saniranju kvara u toku prepodneva, a za vreme radova je moguće kratkotrajno zatvaranje vode. Zbog radova na priključenju stambeno-poslovnog objekta u Ulici Stanislava Terzića u toku dana će dolaziti do povremenih isključenja vode, kao i izmena u obavljanju saobraćaja koji će biti regulisan vetrikalnom signalizacijioom.

Grejanje

Prema informaciji iz JKP za grejanje „Čačak“, kvar na toplovodu u kotlarnici „Vinara“ biće saniran u toku dana i već su delovi kraka koji je bio u kvaru pušteni u rad. Gejanje u ostalim delovima grada je uredno i usklađeno prema spoljnim temperturama, što znači da će biti isključeno kada temperatura pređe 12 stepeni. U Gornjem Milanovcu nema problema na sistemu daljinskog grejanja za korisnike koji se toplotnom energijom snabdevaju iz kotlarnica u Lominoj i Železničkoj ulici.

Hitna pomoć

Pomoć lekara u Hitnoj medicinskoj službi u Čačku u toku prethodna 24 sata zatražila su 32 pacijenta, dok je na terenu evidentirano 40 pregleda. U Gornjem Milanovcu Hitna pomoć je intervenisala devet puta na terenu, a u ordinaciji je obavljen 21 pregled, a u Ivanjici su lekari pregledali 52 pacijenta u stanici Hitne pomoći i obavili su još četiri kućne posete.

Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike neće pogodovati srčanim bolesnicima i nervno labilnim osobama, a na istoku i astmatičarima. Meteoropate mogu osetiti bolove u mišićima i zglobovima. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana koncentracija.

Porodilište

U čačanskom porodilištu, u toku jučerašnjeg dana, rođene su tri bebe i to tri devojčice, a u Gornjem Milanovcu je rođen jedan dečak.

Поделите вести