[rstr_selector]

Повољни услови за вожњу на путевима у Србији

Услови за вожњу су повољни, видљивост је добра, коловози суви, а саобраћај ван већих градова је умереног интензитета, саопштио је АМСС.

Према информацијама из ЈП „Путеви Србије“, до 1. априла изводиће се радови на редовном одржавању деонице  магистралног пута Чачак – Гуча – Кратовска стена, од Парменца до Овчар Бање, због којих се возила радним данима од 8 до 16 часова наизменично пропуштају, а викендом се саобраћај одвија нормалним режимом.

Због радова на изградњи деонице ауто-пута Милош Велики, успорено се пролази у зони петље Паковраће, где је  брзина кретања  ограничена, а због изградње нове кружне раскрснице и приступних саобраћајница са магистралног пута на ауто-пут Београд – Чачак, до 1. маја је обустављен саобраћај на петљи Лајковац.

На регионалном путу Љиг – Мионица у месту Бања Врујци изводе се радови у оквиру редовног одржавања коловоза, због којих се возила наизменично пропуштају.

Исти режим очекује возаче на деоници између Пожеге и Косјерића због радова на уређењу банкина и обрађивању косина, као и на деоници магистралног пута Мрчајевци – Краљево, где се изводе радови на изградњи надвожњака.

Према подацима Управе граничне полиције, на граничним прелазима путничка возила пролазе без дужих задржавања, док  теретна на граничним прелазима Батровци, Шид и Келебија, на излазу из земље, чекају три сата, а на Градини око сат времена.

Поделите вести