Povoljniji uslovi za vožnju

Povoljniji uslovi za vožnju

0
Vodosnabdevanje

U Omladinskoj ulici kod broja 5 došlo je do pucanja vodovodne cevi. U čačanskom vodovodu kažu da će kvar biti saniran u toku prepodneva, a za vreme radova je moguće kratkotrajno zatvaranje vode. U ostalim delovima grada snabdevanje vodom je redovno, a uredna isporuka vode beleži se i u Gornjem Milanovcu.


Elektrosnabdevanje

U Čačku i Gornjem Milanovcu za danas nema planiranih isključenja struje, a na području Ivanjice od 9 do 17 časova bez električne energije će biti Bele Vode, Jasenovica i Ćurčići u Gleđici.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku imala je u toku prethodna 24 sata 29 intervencija na terenu, a 45 pacijenata je pregledano u ordinaciji ove medicinske službe. U Gornjem Milanovcu lekari su obavili 48 ambulantnih pregleda i 12 kućnih poseta.

Bioprognoza

Osobama sa srčanim oboljenjima se savetuje izvesna opreznost usled očekivanih biometeoroloških prilika. Od meteoropatskih reakcija najizraženiji mogu biti problemi sa snom, malaksalost i promenljivo raspoloženje. Preporučuje se primena adekvatne zaštite od UV zračenja i smanjenje fizičkih napora.

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave, prethodnog vikenda u Moravičkom okrugu su se dogodile četiri saobraćajne nezgode. Od toga dve u Čačku i jedna u Lučanima u kojima pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih, dok su u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Gornjem Milanovcu tri lica lakše povređena. Radarska kontrola za danas je planirana na gradskim saobraćajnicama u Čačku do 14 časova.

Stanje na putevima

Nakon stabilizacije vremena i prohodnost puteva je bolja. Vozače ovog pre podneva očekuju suvi kolovozi, dobra vidljivost i umeren intenzitet saobraćaja van gradova i naseljenih mesta, što olakšava vožnju i čini je bezbednijom. Na mnogim deonicama izvode se radovi na sanaciji puteva koji su oštećeni od bujičnih voda, a izvode se i redovni radovi na održavanju ili izgradnji novih deonica, pa se tako u Adranima na putu Kraljevo – Čačak saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom, a usporena vožnja zbog radova vozače očekuje i na magistralnom putu Kneževići – Bela Zemlja – Užice.

U toku je popravka mosta preko reke Trešnjice na magistralnom putu Ljubovija – Rogačica gde se vozila naizmenično propuštaju, a obustavljen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 3 tone i preusmeren na alternativni put Valjevo – Debelo brdo – Rogačica. Do 12. juna su produženi radovi na deonici od Preljine ka Mrčajevcima koji se izvode od 08.00 do 17.00 časova kada se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. U toku je zamena asfalta na putu Markovac-Aranđelovac u mestu Orašac. Radovi će se izvoditi do 15. jula do kada će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, a postoji obilazni put koji vodi od Aranđelovca preko Krćevca do Mladenovca.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR