Претрага
[rstr_selector]

Požega domaćin 52. MOSI igara

Od 8. do 12. jula Požega će biti domaćin 52. Međuopštinskih omladinskih spotrskih igara (MOSI) koje već duži niz godina imaju međunarodni karakter.

Ovog leta očekuje se da će u Požegu doći oko 3.000 takmičara iz 50 gradova Srbije, Crne Gore i BiH.

Milovan Mićović, predsednik opštine Požega, kaže da je u požeškom budžetu opredeljeno oko 70 miliona dinara za izgradnju i obnovu sportske infrastrukture, a očekuje i finansijsku pomoć države za organizaciju ovog sportskog događaja.

– Izdvojili smo značajna sredstva iz budžeta da popravimo sportsku infrastrukturu u gradu, u planu je rekonstrukcija gradskog bazena, terena košarkaškog kluba Sloga, kao i fudbalskog igrališta. Predviđena je izgradnja tri teniska terena u Požegi, kao i kompletna sanacija takmičarske staze za ribolovce. Očekujemo da ćemo od države dobiti sredstva za sanaciju terena i fiskulturnih sala za male sportove u OŠ „Petar Leković“, Gimnaziji, Poljoprivrednoj i Tehničkoj školi, čime bi značajno upotpunili našu sportsku ponudu – kaže Mićović. On se nada da će svi radovi biti završeni do početka ovogodišnjih MOSI igara i najavljuje da će sportske igre u Požegi proteći u znaku obeležavanja 200 godina od Drugog srpskog ustanka i njegovog vođe Miloša Obrenovića, koji je rođen u Gornjoj Dobrinji, selu koje se nalazi nedaleko od Požege.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести