[rstr_selector]

Požega: Nakon tri godine rekonstrukcije otvoren olimpijski bazen

U Požegi je nedavno otvoren bazen čija je rekonstrukcija trajala tri godine. Milan Božić, predsednik opštine, rekao je da je Požega dobila ne samo olimpijski bazen, već i jedan manji sportsko-rekreativni centar jer su u tom kompleksu izgrađeni i sportski tereni.

– Radovi na bazenu su trajali tri godine, investicija je oko 70 miliona dinara iz sopstvenih sredstava, znači bez kredita i bez učešća Republike i bez evropskih fondova.To nije samo bazen, to je jedan manji sportsko-rekreativni centar, jer pored velikog olimpijskog bazena , imamo jedan mali dečiji bazen gde se voda podgrejava kada je to neophodno, zatim imamo i terene za sportove na pesku kao što su mali fudbal i odbojka, tu je u blizini otvoreno i rukometno igralište, a pored plivanja i sporta nismo  zanemarili ni druge stvari kao što su ugostiteljske usluge, pa tako imamo jedan lep kafe-bar, što znači jedan potpun celodnevni ugođaj za oko hiljadu posetilaca. Osim toga, tu je i centar Borjak na oko 9 hektara u borovoj šumi u sklopu šetališta, lepe staze za šetanje kao i postavljene klupe za odmor u hladovini. Sve smo obezbedili za jedan potpun ugođaj i nadamo se da će uskoro da zaživi, samo nam je potrebno vreme, kaže Božić.

Racionalnim poslovanjem uštedeli 40 miliona dinara

Milan Božić navodi da je od starog bazena ostala samo ista lokacija, a da je sve ostalo u potpunosti zamenjeno.

– Kada kažemo da je bazen rekonstruisan, prva asocijacija je da se od nečeg starog pravi nešto malo novije. Međutim, ovde je od starog ostala samo lokacija, sve ostalo je novo, u potpunosti je sve zamenjeno. Jedino je školjka rekonstruisana i
tu smo uštedeli par desetina miliona, kaže naš sagovornik.

Božić dodaje da je projektom bila predviđena kompletna rekonstrukcija u vrednosti od preko 100 miliona dinara, ali da su racionalnim poslovanjem i pravilnim nabavkama uspeli da uštede oko 40 miliona dinara, što nije malo. 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *