Претрага
[rstr_selector]
Foto: fb "Inicijativa za Požegu"

Požežani brane Borjak, protestuju zbog pretvaranja parka u građevinsko zemljište

U Požegi će danas biti održan protestni skup u organizaciji Udruženja „Inicijativa za Požegu“ na kome će se u 17.00 časova okupiti građani nezadovoljni odlukom opštinske vlasti da park Borjak pretvori u građevinsko zemljište.

Najveća zelena površina izbrisana iz izmenjenog plana

Radojko Radovanović, član Upravnog odbora ovog Udruženja, navodi da je njihov zahtev Skupštini opštine da ne usvoji izmene generalnog regulacionog plana, već da Borjak ostane park koji je gradu preko potreban.

– Borjak je najveća zelena površina u gradu i poznato klizište, što je i bio razlog za pošumljavanje tog dela grada. Promenom generalnog regulacionog plana ovaj park više ne postoji, to je sada preimenovano u gradsko građevinsko zemljište. Prema projektu koji se nalazi na sajtu Razvojne agencije, tu će biti izgrađen čitav jedan kompleks: restoran, bungalovi i akva park. Opštinska vlast na sve to tvrdi da seče borova neće biti, ali je jasno da je sve to nemoguće izgraditi, a da dobar deo drveća ne bude posečen. Naš zahtev je da Skupština opštine ne usvoji izmene generalnog regulacionog plana, već da to ostane park, kao što je do sada bio, kaže naš sagovornik.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *